<

На стадіоні «Олімп» у Володимирі провели «Відкриті уроки футболу» для учнів шкіл громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:11 | 22.10.2022 / Володимир / /
Перегляди
396
/ Коментарі відсутні

21-го жовтня у Володимирі на стадіоні «Олімп» у рамках реалізації проєкту Української асоціації футболу «Відкриті уроки футболу» за підтримки Дитячого фонду УЄФА та Асоціації крос-культурних проєктів (Данія) відбувся спортивний захід для дітей громади.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Володимира.

Мета заходу “Відкриті уроки футболу” це психосоціальна підтримка дітей ВПО, військових ЗСУ та ТрО, а також дітей, що постраждали від війни, окрім цього, об’єднання і дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція, інклюзивне середовище, отримання знань з безпеки в умовах війни та пропагування філософії масового футболу – радість від гри, виховання здорового способу життя, розвиток волонтерства.

Розпочали захід вшануванням пам’яті воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України хвилиною мовчання та звучанням Гімну України.

Далі з вітальним словом до присутніх звернувся начальник відділу молодіжної політики та спорту управління з гуманітарних питань Вячеслав Петрук. Він побажав усім позитивних емоцій та наголосив на важливості занять спортом, адже рух – це здоров’я.

Тренер-викладач ДЮСШ ім. Олексія Зінкевича Владислав Панченко, який є координатором проєкту, наголосив, що захід спрямований насамперед на психологічну підтримку наших дітей.

“Ми розуміємо, який зараз моральний та психологічний стан людей в Україні. Саме через спорт ми хочемо підняти дітям настрій, відвернути їхню увагу від жахливих реалій сьогодення, від війни. Футбол – це одна зі складових, яка може у цьому допомогти”, – зазначив тренер.

Перед початком заходу вихованка відділення гімнастики художньої ДЮСШ ім. Олексія Зінкевича Ольга Делемень провела енергійну розминку для учасників заходу. На футбольне поле, яке поділили на 10 секторів, на кожному з них тренери проводили заняття з різними завданнями тривалістю до десяти хвилин. Навчання відбувалося по коловій системі.

На кожному з майданчиків на учасників чекали волонтери, якими стали студенти Володимир-Волинського педагогічного фахового коледжу ім. А.Ю. Кримського. Вони ділилися секретами гри, знайомили із вправами на влучність та кмітливість, влаштовували змагання, різноманітні ігри та конкурси.

Подорожуючи секторами, діти потрапляли також до двох незвичайних секторів – Володимирського РУ ГУ ДСНС та Володимир-Волинського міськрайонного відділу поліції. Залучені фахівці ДСНС навчали юних учасників заходу, як вберегтися від небезпеки, розповідали про мінну безпеку та як поводитися в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Також розповідали про види вогнегасників та показали дітям, як ними користуватися під час гасіння умовної пожежі.

Працівники поліції розповідали про булінг, як правильно поводитися в умовах війни, наголошуючи на мінімізації ризиків під час надзвичайних ситуацій, а також нагадали номери екстрених служб. Діти, окрім цього, мали можливість приміряти бронежилет та роздивитися все навколо через бінокль.

Участь у заході взяли учні 5-6-х класів закладів освіти громади, а саме: ліцеїв №1, №2, №3, ліцею с. Суходоли та Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти». Всього 124 дитини. Після завершення дійства на учасників чекали приємні сюрпризи – кожній дитині подарували футболку, кепку та диплом учасника від УАФ.

Для подальшого заохочення до здорового способу життя та заняття спортом, інвентар, який був наданий Українською асоціацією футболу й використовувався під час «Відкритих уроків футболу», було розподілено між закладами освіти та ДЮСШ ім. Олексія Зінкевича, які брали участь у даному заході.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер