<

На секретаря Володимир-Волинської міськради завели ще одну кримінальну справу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:06 | 12.11.2019 / Володимир / , , /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Володимир-Волинська прокуратура почала розслідувати кримінальне провадження щодо секретаря міськради Олега Свідерського, який перешкоджав депутатській діяльності депутата міськради Ярослава Жука.

Про це депутат Володимир-Волинської міської ради Ярослав Жук розповів Княжому Граду.

Раніше він повідомляв виданню, що секретар Свідерський систематично порушує чинне законодавство: перешкоджає роботі депутата місцевої ради і перевищує повноваження секретаря міської ради.

До слова, Олег Свідерський, якого звинувачують у корупції з землею в місті, зараз працює у звичайному режимі. Раніше його відсторонили від роботи ухвалою Луцького міськрайонного суду від 9 серпня. Втім, наприкінці вересня Свідерський прийшов на сесії міськради, а від 11 жовтня його поновили на посаді, зважаючи на право на працю та малолітніх дітей, який потрібен працюючий батько.

Ярослав Жук звертався до поліції, а звідти звернення відправили до управління захисту економіки, де воно «зависло».

Тоді депутат міськради подав заяву про злочин до місцевої прокуратури. 2 жовтня Володимир-Волинська місцева прокуратура таки внесла заяву про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

«Згідно зі статтею 31 Закону України «Про статус депутата місцевої ради», депутати мають особливий статус.

Через це, повідомлення про підозру у правопорушенні, вчинене депутатом міської ради, може розслідувати регіональна чи Генеральна прокуратура.

Крім того, є кримінальний кодекс, де такі речі теж підтверджені», – зазначив Ярослав Жук.

Депутат вважає, що процес розслідування злочину секретаря міської ради затримували свідомо, бо тільки після звернення до прокуратури, суд зобов’язав внести заяву про злочин в реєстр і почати розслідування.

«Досудове розслідування відкрили тільки за однією статтею – про перешкоджання моїй депутатській діяльності, а перевищення повноважень секретарем Свідерським заховали у «довгий ящик», але мене це не зупиняє.

Якщо правопорушення є, його мають розслідувати правоохоронці», – впевнений депутат міськради.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця