<

На пункті пропуску «Устилуг» застрягли сотні людей, які не встигли ввезти авто за «нульовим» розмитненням

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:30 | 1.07.2022 / Володимир / , /
Перегляди
65238
/ коментарів 26

На пункті пропуску «Устилуг» застрягли українці, які намагались встигнути перевезти автомобіль до 1-го липня за «нульовим» розмитненням.  Чимало з них – це жінки й діти, які вже не першу добу стоять тут без їжі та води у пекельну спеку. 

До телеканалу Конкурент TV звернулися жителі Чернігова, які нині застрягли на «Устилузі». Розповідають: до України намагаються заїхати вже понад тиждень.

«Ми стояли 7 днів перед польським кордоном. І виходить, що там всі ці дні споглядали беззаконня. Тому що вже на перших кілометрах перекупали місця. Починалось це все від 500 доларів і закінчувалось 1000 доларів. Потім ми переїхали польський кордон, заїхали на українську митницю о 23:29. Це мій талончик. Підійшли до паспортного столу – і тут зависла база. І вона зависла до 23:50, здається… Підбігає митний контроль і каже: «Ви вже не встигли»… Вони все штучно затримували», – розповідає Юлія.

Жінка обурена і переконана, що якби не технічні проблеми на митниці, то все встигла б, як і інші українці, які нині застрягли тут. Тепер вони не можуть ані заїхати в Україну, ані повернутися до Польщі.

«Вийшов працівник, сказав 2 варіанти: ми вам видамо картки відмови і ви спробуєте виїхати в Польщу, хоча зробити це ви не зможете, ви й самі це знаєте. Тож у вас вихід є лише один: повне розмитнення. Ми знову підіймаємо питання про те, що ми не змогли закінчити процедуру не з нашої вини. Ми заїхали  до 00:00, за пів години, за 40 хвилин, але вони (митники, – К.) і слухати не хочуть», – розповідає Юлія.

Зі слів жінки, на пункт пропуску вже приїхала «швидка», тому що надворі шалена спека і комусь вже стало зле.

«В нас немає ні їжі, ні води. Тому що ми там вже простояли кілька днів, їхали сюди з надією, що зараз проїдемо українську митницю і поїдемо далі», – додає жінка.

Що робити далі – люди не знають. Кажуть: автомобілі намагалися ввезти не з метою підробітку, купували їх мало не за останні кошти. Бо ж більшість людей, які опинились тут, – це переселенці, які через війну і без того втратили багато.

Деталі – у відео:




коментарів: 26
  1. Влада ніяк не може без проблем ,а все можна будл вирішити тим ,що привезений автомобіль не можна продавати три роки ,відразу бариги відсіялись би ,а нормальна людина могла б без проолблем привезти авто .

    • Так і повинно бути .Але наша влада за яку гинуть наші хлопці робить закони під себе. (Щоб вони так і срали)

  2. Цікаво одне: Заздалегідь було попереджено про відміну нульової ставки на розмитнення авто з 1 липня. Змін не передбачалося. Окрім того, навіщо було брати з собою маленьких дітей і людей похилого віку? Не все так просто. Як і з “останніми” коштами та відсутністю їжі та води. А тепер почалися пошуки винних у ситуації, що склалася.

    • Погуляйко повинен приїхати в Устилуг і вийти до людей з керівником митниці.ВІн же поставлений “смотрящим” за Волинською обл.А сидить як щур в кабінеті під кондиціонером і бурштин з торфом “контролює” під час війни.

  3. Якщо влада і далі піде на поступки ,то можна про неї сказати ,що це гівно влада ,яка таким макаром хоче заробити собі бали .

  4. Там стояла бидлота, яка , щоб увезти купу металолому і смердіти тут на дорогах, готова за копійеу загнутися в черзі на спеці.

  5. Як люди таксу визли і в морози стояли по 3 суток. І ще треболо при порошенкові було гнати і при южаніній а не зара того зламу поганяли

  6. Єдине що не врахувала ця клоуновлада так це вручення повісток кожному хитроопому перегонщику

  7. Було спеціальне затягування процесу оформлення, мені пощастило простояли з суботи 25.06по29.06 було 6км черги на Краківці, 80% людей гнали машини для себе , багато було з дітьми бо повертались додому з Польщі .Можна було зробити 1 авто на рік без права продажу, щоб бариги не наживались.На своїй шкірі переконався що це не легкий хліб приганяти авто.

  8. Ото біда,не встигли перевезти!!! ПРОПАЩІ !!!!! ВІЙСЬКОВИХ ХОРОНИМО КОЖЕН ДЕНЬ!!! ОТО БІДА!!!

  9. Мабуть пишуть ті, хто там не був. Я їхала через Грушів 4,5 суток. Їхала з праці. Це було моє єдине авто і я встигла. Та що там відбувалося, це жах. Одна людина померла, швідкі їздили щодня. Спека вдень, холод в ночі. Але польська поліція богатьох людей з дітьми провозили без черги. Може і були в черзі спекулянти, але поруч зі мною стояли звичайні роботяги, які везли дешевенькі авто для себе і вартість тих авто не перевищувала і 3000 .

    • Прийняти закон ,що можна кожній людині ввести авто по нулю ,без пролдажу три роки і всі проблеми і ніяких черг не буде .

  10. “Нульову” потрібно було робити до 7000. Тоді ні в кого не було б питань. “Дорогі” машини загнали не прості українці, а представники влади та крупного бізнеснесу.

  11. Не позахлинайтеся власною ненавистю одне до одного. Недолюди якісь огидні

  12. Що робити далі? Розмитнювати. Конкретно казали 1 липня ВСЕ розумієте ВСЕ!!!!! Чого тягнути до останнього дня.??? Чокнуті Українці.

  13. Це москвороте створіння”ми падималі вапрос”стверджує,що черги продають за 500-1000S.А де хоч одна заява в поліцію про злочин,відео чи фото фіксація факту хабаря ? Звикли скрізь давати на лапу від дитячого садочка,школи.лікарні та до місця на кладовищі по блату для своїх.Дотримуватись законів держави,постанов уряду так не хочеться.А дурнуваті урядовці вже в котрий раз показують свій “професіоналізм” та “мудрість” у прийнятті рішень.В цивілізованому світі всі рівні перед законом,від двірника до президента.А така “турбота ” про народ ще раз підтверджує,що популістські рішенння приймаються далекоглядними і мудрими трускавецькими фахівцями в галузі економіки,державної політики та на жаль і оборони України.Думайте…

  14. Отже закон до 1 липня і крапка !!! І немає чого “падимать вапрос”!!! Який вихід з ситуації,що склалася? Перше:Всі машини запустити в Україну і арештувати ,бо є порушення закону! Друге: Хто уже завіз без розмитнення -конфіскувати і відправити для ЗСУ. Що не підходить для ЗСУ продати і гроші на оборону. Третє:В кого в Україні Є машина придбана раніше- ці машини для ЗСУ. Четверте: Біженцям, де велись бойові дії – повернути гроші за ціною придбання, а машини продати і гроші на оборону. П’яте: Машини ,які по своїх характеристиках не підходять для ЗСУ- БЕЗПЛАТНО для інвалідів, що повертаються з війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер