<

На об’їзній біля Володимира-Волинського «красується» отруйний борщівник висотою у 2,5 метри

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:08 | 30.07.2020 / Володимир / /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

На шистівській об’їзній дорозі неподалік Володимира-Волинського росте отруйний борщівник висотою у 2,5 метри.

Небезпечна рослина зайняла чимало території і розтягується вздовж дороги на не одну сотню метрів. Про це БУГу повідомили читачі.

Цю значну територію з борщівником помітили поблизу села Заріччя.

До слова, борщівник – на вигляд невинна рослина, що цвіте білими квітками. Однак саме незагрозливий вигляд борщівника і те, що під час дотику до нього шкіра не пече, стають причинами того, що люди отримують опіки.

Отруйним у рослини  є все: стебла, листки і коріння. Будь-які контакти з борщівником можуть бути смертельно небезпечними або спонукати до низки неприємних хвороб. Адже рослина містить отруйний сік, який при контакті зі шкірою людини спричиняє хімічні опіки 1 – 3 ступенів.

Викликає важкі наслідки для організму і пилок борщівника, який здатний проникати навіть крізь одяг. Сік або пилок при попаданні в око може призвести до сліпоти. Вдихання пилку борщівника здатне значно нашкодити дихальній системі і навіть привести до летального результату.

Ознаками інтоксикації (отруєння) борщівником є такі симптоми: головний біль, запаморочення, нудота, блювота, підвищення температури тіла аж до 40 С, а також розпухання гортані і задуха.

Іноді опіки від контакту з рослиною проявляються не відразу, а через якийсь час, тому будьте обережні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа