<

На межі зриву відбулася чергова сесія Володимир-Волинської міської ради. Які питання були найгострішими?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:20 | 24.06.2017 / Володимир /
Перегляди
0
/ коментарів 7

23-го червня у Володимир-Волинській міськраді відбулася чергова 18-та сесія депутатів 7-го скликання. На порядок денний було винесено ряд гострих питань: надання землі учаснику АТО і члену виконкому, передача будинку релігійній громаді ( житло для священника), зміна податкової ставки на нерухоме майно для підприємців та заборону продажу алкоголю в дні, коли у місті відбуватиметься фестиваль “КНЯЖИЙ”.

Чергова сесія від самого початку була на межі зриву. Так, після того як депутати оголосили свої запити, відбулося голосування за порядок денний. Коли затверджували “за основу”, то було кілька доповнень. Саме в цей час, депутат від “Самопомочі” Олег Тимосевич висловив обурення, що одне питання на рахунок теплокомуненерго було зняте з порядку денного. Секретар міської ради Олег Свідерський пояснив, що в поданому проекті рішення було ряд вагомих помилок, тому зняли. Така відповідь депутата не задовільнила.

Коли мало відбутися фінальне голосування за “Порядок денний”, то він не набрав необхідних 18-ти голосів. Зазначимо, що якщо сесія не приймає порядок денний, то її подальша робота неможлива. Після цього голосування відбулася словесна перепалка між Тимосевичем та Саганюком (міським головою). Після цього мер Володимира-Волинського дав доручення розібратися чому зняли питання. Свідерський вкотре повторив, що сесія відбувається 23-го червня, а проектом рішення передбачено його виконання до 10-го червня. Також невідповідність в посадавих особах – проект рішення стосувався директора теплокомуненерго Ганни Рубанової, а на момент сесії цю посаду займає Сергій Коба.

В підсумку гострих суперечок домовилися, що проект рішення приведуть у відповідність по числах і посадових особах та включать в порядок денний наступної сесії.

Ще два питання досить довго обговорювали – це надання земельних ділянок. Перша земельна ділянка призначалася для учасника подій на майдані та АТО, члена виконавчого комітету Олександра Приступи. Проект рішення включав в себе надання земельних ділянок декільком учасникам АТО. Однак депутати одразу повідомили, що хотіли б голосувати за пункт надання землі Приступі окремо.

Так деяких депутатів обурило розташування земельної ділянки. Однак за учасника АТО заступився депутат від “Свободи” Андрій Хілінський, котрий до речі також брав активну участь в АТО, та наголосив, що це правильно виносити окремий пункт, тільки через те, що чоловік член виконкому. Голосування відбулося одним пакетом і було надано землю учаснику АТО.

Наступне питання – передача покинутого будинку по вулиці Шахтарській в користування релігійної громади. Зокрема для того, аби священник храму  святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії отримав будинок для проживання, звернулася громада і прихожани цього храму до міської влади.

Депутатка Віра Сєргєєва зазначила, що Володимир-Волинська міська рада вже раз помилилася, коли до виконкому включили отця Євгена, тим самим нібито поєднали церкву і державу. Також пані Сєргєєва зазначила, що у місті є досить багато сімей котрі потребують житла.

Нагадаємо, що отця Євгенія, після створення єпархії Володимир-Волинської та Турійської, єпископ Матфей “попросив” звільнити житлову площу. Цим самим сім’я отця Євгенія опинилася без житла. В черговий раз після гучного обговорення, депутати проголосували позитивно. Дехто з депктатів назвав цю ситуацію “церковним рейдерство”.

Ще одне питання в якому депутати “заплутатися” – це зміна податкової ставки на нерухоме майно. Депутатський корпус проголосував спочатку вцілому за проект рішення позитивно, а лише потім вирішили обговорити. Однак в черговості розгляду порядку денного цього не відбулося і депутати продовжили розглядати інші питання.

До обговорення цього питання повернулися лише коли вичерпали всі пункти в порядку денному. В цій частині вже було пояснено депутатам, що вони проголосували за зменшення податкової ставки на нерухоме майно юридичних осіб та її прирівнення до 0,2%. Дехто з депутатів пропонував повернутися до цього проекту рішення та переголосувати, однак згоди дійшли при обговоренні.

Спокій сесійної зали порушив депутат міської ради Руслан Мороз, котрий заплутався в паперових проектах та з криком просив пояснити, що де знаходиться і за що він має голосувати. Тоді депутатам ще раз нагадали, що вони повинні керуватися електронними проектами рішення, які є на екрані планшетів, а паперові видають лише, щоб полегшити звикання місцевих обранців.

На завершення – скандальним було і голосування про заборону продажу алкоголю на 19-20 серпня, коли у Володимирі-Волинському відбуватиметься фестиваль “КНЯЖИЙ”. Депутати зайняли позицію, щоб дати підприємцям змогу заробити на продажі алкоголю в ці дні. Однак, таке голосування йде в резонанс, коли аналогічну заборону щорічно приймають при відзначенні Дня міста.




коментарів: 7
  1. задарма приступі землю не дали, заставлять відпрацьовувати. чекайте лайновброс від приступи. чи то нагнули чи то сам любить стояти в позі.

  2. що значить єпископ Матфей наказав звільнити приміщення??????? то ж піп Євген розколов громаду собору Різдва Христового, відкрив собі новий приход, а жити хотів на халяву у приміщенні чужої громади. КОМУНІЗМ. Скоро в мери буде балотуватись, за ним же ГРОМАДА ОН ЯКА!!!!!!!!!!!!! нарешті у міського 5 разів ГОЛОВИ з”явився справжній конкурент. ВИБОРИ РОЗСУДЯТЬ. А мо у Верховну зразу, га?

  3. а СЕРГЄЄВА – молодець. правду сказала, смілива. раніше, у 90-ті, зрощувались бандити і держава, а тепер ПОПИ І ДЕРЖАВА. яка різниця хто нарід український гнобить??????? головне, що нарід і бандитам, і попам данину носить. тільки під різними соусами: перші вимагали, а другі артистично виклянчують, заламуючи руки до неба. Євген – заслужений артист у сутані, просто ОСТАП БЕНДЕР.

  4. Щось жодного разу на сесії не піднімалось питання про виділення житла для молодих лікарів, яких так бракує в ТМО. Коли і згодиться хтось працювати, то або самотужки знімає житло, або а палаті якій живе. А батюшка ж бідний, щоб знімати квартиру! Та й приходу нащо розкошелюватись на аренду, коли можна в міськраді попросити. В нас же всі сім*ї загинувших АТОвців вже з житлом, і УБДшники, які ще досі воюють на сході, забезпечені квартирами, і багатодітні ніхто на черзі не стоять! Лєпота благостная прямо. Цікаво, батюшка ту хатинку приватизує, чи це буде міська власність, чи церковна?

  5. Невже в наше княже місто новий князь звідкілясь прискакав? невже тепер головний у нас не преподобний градоначальник Петро, а волоокий, солодкоязикий, загребущерукий галичанин Євгеній? молодість у сутані переманила навіжених бабок у комуністичної пенсії? таки да, як кажуть в Одесі. якщо мер на виборах набрав 5000 голосів, то галичанин Євгеній вже без вибрів зібрав 1000 адептів))))))

  6. священик забрах хату у сироти, вдови чи багатодітної родини? саме так. цікаво, чи спокійно йому у на халяву віджатій хаті спатиметься, разом із жоною?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок