<

На кордоні з Польщею затримали автомобіль зі зброєю, який пропустили на “Устилузі”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 19.04.2017 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Здавалося, після того як в українському пункті пропуску «Ягодин» не помітили корабельної гармати, митно-прикордонні групи працюватимуть на українсько-польському кордоні з потроєною увагою.

Однак чергового проколу чекати довго не довелося. Днями поліські прикордонники затримали у Зосині автомобіль «Сітроен», який приїхав в РП з Устилуга. Автіка була на іспанських номерах, але керував нею 49-річний українець. У рукаві куртки водія польські прикордонники натрапили на нацистський кортик. І це був тільки початок й привід, щоб провести більш детальний огляд авто. Так в українця у багажі виявили ще й карабін «Маузер» з багнетом, німецький автомат часів Другої світової війни МР 40 та два магазини для набоїв до нього, газовий пістолет «Перфект», револьвер «Магнум» та близько 200 набоїв різних калібрів, а ще предмети амуніції гітлерівської армії, польські військові нагороди, 1968 колекційних монет й 385 поштових марок часів СРСР, – пише Вісник.

Українець пояснив, що усе знайдене належить йому. Мовляв, хотів перевезти свої колекції до Іспанії, де має власний будинок.

З чоловіка стягнули штраф за порушення митних правил у розмірі 2 тисяч злотих. Також щодо нього відкрили кримінальне провадження. Чоловікові загрожує покарання у вигляді ув’язнення на строк від 6 місяців до 8 років за спробу ввезення зброї.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця