<

На кордоні в Устилузі вилучили музичний інструмент німецьких майстрів початку минулого століття

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:20 | 14.10.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
413
/ Коментарі відсутні

14-го жовтня прямуючи з України в Республіку Польща, в зону митного контролю митного поста «Устилуг» Волинської митниці заїхав автомобіль марки Honda Accord під керуванням громадянина України.

При перетині митного кордону України, водієм було обрану спрощену форму митного контролю “зелений коридор”, повідомляють у фейсбуці Волинської митниці.

В результаті проведення повного митного огляду вищевказаного транспортного засобу в салоні автомобіля було виявлено чорний футляр в якому знаходився смичковий музичний інструмент.

На вимогу працівників Волинської митниці власницею було надано паспорт на музичний інструмент відповідно якого скрипка датувалась 1920-1930 роками та створена німецькими майстрами, про що свідчив напис на його корпусі “Heinrich Lessler Fecit Manuheim Arno 19 H+K”.

Відповідно до висновку експертів, даний музичний інструмент підпадає під перелік культурних цінностей, для вивезення якого за межі території України необхідно було здійснити процедуру декларування в установленому законодавством порядку.

Таким чином, громадянка України порушила порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, тобто намагався перемістити через митний кордон України товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України.

Працівниками Волинської митниці складено протокол про порушення митних правил за ознаками статті 471 Митного кодексу України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер