<

На доступність і безбар’єрність у Володимирі запланували понад вісім мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:12 | 24.12.2021 / Володимир / /
Перегляди
310
/ Коментарі відсутні

Забезпечити безперешкодний доступ до місць загального користування для усіх, без винятку, жителів громади та створення безбар’єрних маршрутів вулицями міста – важлива мета впровадження Програми безбар’єрності громади Володимира на 2022-2025 роки.

Програму безбар’єрності затвердили під час 12-ї чергової сесії восьмого скликання міської ради Володимира, інформує Княжий Град.

Як зазначають, програма діятиме у напрямах освітньої, культурної, архітектурної  інфраструктурної, соціальної та інформаційної безбар’єрності.

На її фінансування планується виділення 8 мільйонів 176 тисяч гривень, з яких  6 мільйонів 426 тисяч гривень – з місцевого бюджету.

Відповідно до інформації у Програмі, близько 25 % жителів громади щодня відчувають труднощі при самостійному пересуванні, отриманні послуг, необхідної інформації або при орієнтуванні в просторі.

Це особи з інвалідністю, люди з тимчасовим порушенням здоров’я, вагітні жінки, люди старшого (похилого) віку, батьки з дитячими візочками, малими дітьми, велосипедисти та ін. Саме для забезпечення їхнього комфорту створена ця Програма.

У межах її реалізації заплановано забезпечити безперешкодний доступ до об’єктів громадського та цивільного призначення, транспортної інфраструктури, соціальних послуг, освіти, культури, праці, фізичної культури та спорту, участі у волевиявленні, доступу до інформації – для всіх жителів нашої громади.

Планується, що Програма безбар’єрності сприятиме посиленню відповідальності за порушення прав людей з інвалідністю і задоволення неповною мірою їх потреб, бездіяльність у ліквідації перепон і бар’єрів, що перешкоджають таким особам реалізувати свої права.

Читайте також: Підтримали програму проєкту «Безпечна громада» у Володимирі на 2022-2024 роки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа