<

На благодійному книжковому ярмарку у Володимирі назбирали майже 10 тисяч грн для 39 ЗРП

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:14 | 18.12.2022 / Володимир / , /
Перегляди
648
/ Коментарі відсутні

17-го грудня у колишньому РБК Володимирі пройшов останній книжковий ярмарок «Із янголом на плечі» для підтримки ЗСУ в цьому році. На потреби військових вдалося зібрати близько 10 тисяч грн.

Він відбувся попри тривогу та негоду. Вчергове вдалося гуртом реалізувати його, – повідомила волонтерка Ольга Жигунова.

Громадська організація “ВПО України Інтеграція” – організація внутрішньо-переміщених осіб приєдналася до волонтерської роботи і подужали чимало аспектів у підготовці і проведенні заходу. Як і попередні рази, волонтери пропонували гостям різножанрову літературу на різний смак, частували чаєм – кавою, печивом з побажаннями, випічкою. Яскраві шедеври майстринь ручних виробів створювали особливу атмосферу прийдешніх різдвяно-новорічних свят.

На заході втілили у життя ексклюзивну інсталяцію янголів завдяки творчому тандему Армену Катерині Захарянам. Для цього задуму використали обігріваючий, природний, будівельний матеріали, тому саме ці янголи стали символічною окрасою дійства та й головними героями ярмарку, який звався “Із янголом на плечі”.

Дуже знаково, що відвідувачі та небайдужі читачі та цього разу були впізнавані, оскільки й у попередніх заходах долучалися до допомоги у зборі книг та підтримки військових хто як міг.

“Іноді вся організаційна робота відбувається на тонкій емоційній межі, коли плануються подібні речі, бо здається, що раптова тривога, війна щосекунди здмухнуть, зведуть нанівець усі старання нашого маленького “карткового будиночка”, нашої рукавички”, – ділиться Ольга.

Попри всі побоювання та перешкоди, на ярмарку вдалося зібрати 9 524 грн.

Отримані кошти будуть витрачені на закупівлю сіток і матеріалів для їхнього виготовлення. З них 800 грн надійно “законсервували” для відправлень посилок і передач військовим.

Організатори дякують талановитій Ользі Редько та її неймовірним вихованцям за те, що після відбою тривоги створили надзвичайно живий і теплий музичний супровід ярмарку. А також нововолинським волонтерам Олександрі Ільницькому та Сергію Зінчуку, які прийняли запрошення і долучилися до ярмарку.

“Спасибі військовим, що прийшли до нас у вихідний (а може і не вихідний), потішили підтримкою, настроєм і небайдужістю. Щира вдячність працівникам і директору Центру надання культурних послуг за прихисток і турботу… Дякую кожному, хто сьогодні потішив своєю присутністю і допомогою.Ви дивовижні!”, – не стримує теплих слів волонтерка.

Нагадаємо, це вже третій благодійний книжковий ярмарок, який організовує Ольга Жигунова. Перший  проходив у вересні у дворику Домініканського монастиря. , а другий – у центрі біля КМЦ наприкінці жовтня. Тоді вдалося зібрати 19 та 18 тисяч гривень на потреби військових.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа