<

Митцю зі світовим іменем подарували майстерню у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:25 | 30.08.2017 / Володимир / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Комфортне приміщення для роботи, навчання  учнів  і навіть виставкову залу отримав у подарунок від міста митець Анатолій Бойко.

Крім того, що приміщення виділили, у ньому зробили і прекрасний  ремонт. Анатолій Бойко має чимало талантів. Він малює картини, вишиває хрестиком і авторською технікою, за  своєю методикою працює з очеретом, плете з лози,  сіна і трави, знає  ліплення (порцеляна, глина, гіпс), виготовляє вироби зі  скла, плете гачком: володіє всього 17-ма  мистецькими техніками, – пише День.

Особливо цікаві його роботи з декорування яєць металом. Бойко винайшов  власну техніку ковки сріблом по металу, якій нема аналогів у світі. В експозиції світового музею Асоціації художників по яйцю у Сеулі представлено дві «фірмові» роботи волинського майстра – ковані та різьблені яєчні шкаралупи,  міжнародні експерти   високо  оцінили.Чимало робіт Бойка зберігаються у приватних колекціях багатьох країн, проте він виставляє  свої роботи для продажу і на  благодійних аукціонах, аби допомогти українським військовим, нужденним.

Володимир-волинський міський голова Петро Саганюка на відкритті майстерні відзначив,що у планах міськоївлади – створення музею робіт Анатолія Бойка. А наразі в експозиції місцевого  історичного музею постійно буде діяти виставка колекції робіт Анатолія Бойка, яку  він подарував місту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця