<

Митрополит Епіфаній очолив урочисте богослужіння у соборі Володимира: прийшли сотні вірян

19:24 | 10.05.2023 / Володимир, Таблоїд / , , , /
Перегляди
2664
/ коментарі 2

10-го травня у володимирському кафедральному Соборі Різдва Христового в день вшанування памʼяті святого преподобного Стефана митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію на яку прийшли сотні парафіян.

Предстоятелю Православної Церкви України співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, виконуючий обовʼязки Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій та запрошені місцеві священнослужителі.

Також до богослужіння долучилися народний депутат України Ігор Гузь, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, помічник нардепа та депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч, міський голова Ігор Пальонка та Нововолинський міський голова Борис Карпус.

Під час богослужіння молилися за воїнів, які захищають Україну, за владу, нашу державу і народ. Предстоятель наприкінці богослужіння відзначив захисників Батьківщини, волонтерів, представників влади та журналістів високими церковними нагородами і грамотами. Серед нагороджених – народний депутат Ігор Гузь, капелан Ігор Бігун, депутат Волинської ради Андрій Бокоч, міські голови Володимира та Нововолинська Ігор Пальонка та Борис Карпус, військовий комісар Володимир-Волинського ОРВК Руслан Яцій, головний лікар Нововолинської ЦМЛ Олег Шипелик, для інтернет-видання “БУГ” грамоту отримувала головна редакторка Людмила Романчук та ін.

Після отримання ордену нардеп Ігор Гузь мав нагоду виступити та ініціював припинення договорів оренди з Зимнівським та Низкиницьким монастирями та Успенським собором.

Керуючий єпархією архієпископ Матфей своєю чергою висловив вдячність митрополиту Епіфанію за невтомну працю задля розбудови нашої єдиної помісної Української Православної Церкви та подарував йому квіти та просфору. Завершилося богослужіння молитвою за Україну та побажанням “Многая літа”.

Після цього митрополит провів пресконференцію для журналістів. Та відвідав військових 14 бригади та освятив стелу загиблих на війні студентів Нововолинського ЦПТО. Про це незабаром читайте у наступній новині.

Пропонуємо переглянути, як проходило святкове богослужіння, яке очолив митрополит Епіфаній у фоторепортажі.

Читайте також:

У Нововолинськ приїхав предстоятель ПЦУ Епіфаній: фоторепортаж

У Володимирі зустріли предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа