<

Mountain Rangers: інструктор з Володимира розповів, як навчали дітей лідерству та командній роботі в таборі у Карпатах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:41 | 3.02.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

11-го січня закінчилася зміна дитячо-юнацького табору Mountain Rangers. Табір, який загартовує силу волі та розвиває інтелект, раніше відомий у літньому форматі – Ranger Camp, взимку перемістився в гірську місцевість. Керівник ВПЦ 3-й полк з Володимира-Волинського, а також один з інструкторів Руслан Бормовий розповів, чим займалися юні рейнджери в Карпатах.

Літній Ranger Camp – табір із більш жорсткими умовами для учасників, особливо у фізичному плані. Юнацтво має визначену ціль – здобути визнання та нашивку рейнджера. Задля цього необхідно пройти низку випробувань: військову підготовку, стрес-тести, командні та індивідуальні турніри та челенджі та ін.

“Зимова версія Mountain Rangers є повною протилежністю літнього таборування. Хоч дисципліна залишається, діти там в більшій мірі відпочивають”, – пояснює організатор табору Руслан Бормовий.

Проте відпочинок по-рейнджерськи означає продовження розвитку командно-лідерських якостей, тільки з меншими навантаженнями. Отож, як відпочивали та працювали, розповів Руслан Бормовий БУГу.

З різних областей діти прибули до Івано-Франківська і звідти вся група з 22-х учасників відправилися у Верховинський район.

У таборі було четверо інструкторів: з Луцька, Ковеля, Рівного та Володимира-Волинського.

У табірних будиночках з виглядом на гори на дітей чекали смачні карпатські страви, які подавали 4-ри рази на день, а також гарячі чани в морозну погоду на свіжому повітрі.

Перша половина дня розвивального відпочинку, який тривав тиждень, починалася на природі: діти розвідували гірську місцевість та влаштовували змагання з американського футболу.

“Після обіду у нас були кіберонлайн-турніри ігор Mortal Combat та FIFA 2020 на плейстейшн, в які грали командами, та настільні ігри на розвиток логіки та креативності”, – розповідає інструктор.

Провідною ідеєю зимового табору, за словами інструктора Руслана, є навчання дітей, як до командної роботи, так і покращення лідерських якостей. Відбувалося це з акцентом на інтелектуальний розвиток, без фізичних навантажень. Військова складова присутня лише як елемент дисципліни.

“Діти, які попередньо брали участь в Ranger Camp, були налаштовані на перевірку стресойстійкості у вигляді нічних сигналів тривоги, зі звуком яких потрібно вибігати на вулицю, як це було літом. Деякі навіть спали одягнуті. Але такого не було”.

Були навчальні лекції, де діти ставили собі цілі і формували чіткий шлях їх виконання. Інструктори допомагали їм дійти до розуміння, що немає нічого неможливого на шляху до мети і більшість перепон лише в нашій голові.

Також юнакам та юначкам розповідали, як захищати свої права та не стати жертвою незаконних дій.

Цікавинкою в програмі була театральна гра “Шпигуни”:

Учасники розділялися на дві воюючі країни, в кожній з яких був посол для переговорів, а також терористи, які мали цим перговорам завадити. Агенти контррозвітки шукали таємні послання: під ультрафіолетом і навіть намагалися розгадати масонський шифр.

“Ми вкладаємо в дітей свій досвід, широке бачення життя та навички виживання”, – признається інструктор з Володимира, який з 2014-го року особисто тренував військовослужбовців ЗСУ та бійців добровольчих батальйонів.

Були лекції, присвячені дезінформації, на яких пояснювали дітям важливіть перевірки почутого та прочитаного з різних джерел. Як діє інформаційна пропаганда та маніпуляція, та як критично оцінювати це.

“Діти – це наше майбутнє. Якщо державі, відверто кажучи, не цікавий їхній розвиток, ми візьмемося за нього особисто”, – запевняє Руслан Бормовий.

За словами організатора, через пів року юні рейнджери знову відправляться в Карпати. Цього разу – щоб перевірити свою силу волі та витримку. Влітку очікується наметовий табір “Ranger Camp” біля Володимира-Волинського, а також Mountain Rangers у горах.

Бажаючі дітлахи віком від 11-ти до 17-ти років зможуть долучитися, заповнивши анкету на сайті Ranger Camp Ukraine.

Раніше БУГ розповідав про літній табір «Ranger Camp Ukraine».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер