<

Мобілізаційні завдання у Володимирі-Волинському невиконані навіть на 50%

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:51 | 19.03.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Мобілізаційні завдання у Володимирі-Волинському невиконані навіть на 50%, а вручати повістки стає все складніше.

Про це сьогодні під час засідання виконавчого комітету міської ради розповів тимчасово виконувач обов’язків військового комісара Володимир-Волинського об’єднаного військового комісаріату, майор Руслан Яцій, – пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Під час першого етапу четвертої хвилі часткової мобілізації Володимир-Волинський об’єднаний військовий комісаріат, до якого окрім міста входять Володимир-Волинський та Турійський райони, мав призвати 274 військовозобов’язані. З них 20 офіцерів та 10 одиниць техніки. Всього впродовж

цього етапу з 29 січня по 20 лютого було доставлено у війська 106 військовозобов’язаних. З княжого міста – 33 людини, серед яких 11 офіцерів.

«Безпосередньо у комісаріаті працює військово-лікарська комісія, є своя призовна дільниця, що спрощує проведення медичних оглядів, адже не потрібно йти в лікарню та відстоювати черги», – наголосив військовий комісар.

За станом на 20 лютого 2015 року до Володимир-Волинського військового комісаріату прибуло на проходження медичного огляду 556 людей. З них придатними до військової служби визнано 207 осіб, непридатними – 199, дана відстрочка на лікування – 39 особам, направили на додаткове медичне обстеження – 176 осіб.

«Серед тих, кого визнали придатним до служби, не всі підлягають призову, бо мають право на відстрочку: це троє і більше дітей, є опікунами. Якщо ділити по адмінодиницях, то маємо наступну картину: у місті, відповідно до планового завдання, мали призвати 78 осіб, оповіщено 169, пройшли медогляд 165, визнані придатними 77, а з них вручили повістки 39 особам, призвали 33 з них, чотири добровольці. Таким чином, відсоток виконання плану призову громадян у місті – 42%, тобто ми не подолали навіть 50% нашого плану», – розповів Руслан Яцій.

До розшуку осіб, які уникають призову на військову службу, була залучена міліція. Але кількість розшукуваних військовий комісар не назвав. Лише сказав, що таких осіб чимало.

«Чим більше триває мобілізація, тим складніше і складніше вручати повістки. Люди різними шляхами уникають отримання повісток», – зазначив Руслан Яцій.

Щодо виконання другого етапу четвертої хвилі мобілізації, то планове завдання Володимир-Волинського військового комісаріату складає 96 осіб. У місті мають мобілізувати 39 осіб та одну одиницю техніки.

За станом на 19 березня 2015 року медичне обстеження у комісаріаті пройшло 298 осіб, з них визнали придатними до військової служби 122 особи, не придатними – 111, дана відстрочка на лікування – 24 особам, направили на додаткове медичне обстеження – 41 особу.

«Дуже багато людей, які приходять на медогляди, починають скаржитися на здоров’я, можливо, навіть скаржаться не по потребі, а це затягує час проведення медичного огляду, оскільки людину направляють на обстеження та дообстеження і тільки після цього визначають його придатність чи непридатність до служби. Проблемними питаннями є те, що більшість військовозобов’язаних працює і, фактично, проживає за межами району. Також є такі, які перебувають закордоном на сезонних роботах, що є перешкодою для прибуття у військовий комісаріат», – зазначив військовий комісар.

Великою є і міграція осіб чоловічої статі до Польщі, а визначеного і налагоджено порядку відстеження цих процесів немає.

Близько 70% сільськогосподарських підприємств Володимир-Волинського та Турійського районів знаходяться у стані ліквідації, тому техніки реально немає, хоча в органах ДАІ дана техніка з обліку не знімалася. У 90% випадків новостворені сільськогосподарські підприємства використовують орендовану техніку і надати комісаріату її не можуть.

Актуальним залишається питання розшуку осіб, які уникають мобілізації і таку роботу правоохоронцям слід посилити. Зі слів секретаря міської ради Олега Свідерського, доходить навіть до того, що люди, яким приходять вручати повістки, кажуть – «це не я».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер