<

Місцеві жителі Володимира-Волинського висловили ініціативу створення нового ринку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:43 | 27.10.2015 / Володимир /
Перегляди
5
/ коментарі 2

Діючий ринок у Володимирі-Волинському надто тісний для такої кількості людей, яка його відвідує, та зовсім не пристосований, аби продавці та покупці почувалися тут комфортно. Отож, місцеві жителі висловили ініціативу облаштування в місті нового, модернізованого ринку.

Про це пише «Місто вечірнє».

Чому княже місто потребує нового ринку?

Протягом останніх 8-10 років на продовольчому ринку Володимира-Волинського спостерігається неприваблива картина. Люди, які привезли на продаж свій товар, не мають де розміститися, а тому стоять на тротуарі, заважаючи перехожим, навіть іноді виходять на проїжджу частину вулиці. І це попри оголошення при вході на ринок, згідно з яким торгівля з боку дороги підлягає штрафу 350 гривень. Оскільки оголошення відкрито ігнорується, напрошується висновок, що дирекція ринку хоче показати людям, нібито вона працює. А між тим, ситуація на базарі швидше нагадує далеко не цивілізовані радянські «толкучки», а в літній період, коли дозрівають фрукти та овочі, затим ягоди і гриби, ринок взагалі перетворюється на такий собі «сумбур», де більше штовхають один одного, ніж купують.

Не краще виглядає і приміщення, де торгують м’ясом. Тут, як кажуть в народі, все «схвачене», і простому сільському дядечкові, який виростив та привіз на продаж свинину, просто немає місця. В пошуках місць для торгівлі жителі тутешніх сіл везуть товари в Ковель, Нововолинськ, Червоноград. А ще років 6-8 тому влада обіцяла українцям, що на ринках для сільськогосподарських виробників будуть відведені окремі місця, організовуватимуться кооперативи тощо.

Мешканці нашого міста звикли до того, що місцева влада вже декілька років поспіль проводить на центральній площі міста ярмарки. Та площа – це не місце для такого заходу. Вона не пристосована для цього. Люди, які торгують м’ясними виробами, змушені везти сюди терези, столи, лавки, інструменти (сокири, ножі), пеньки для рубання м’яса. А ще ж потрібно, щоб і погода посприяла ярмарку, щоб зверху не лило, не замочувало товар, бо ж укриття, звісно, не передбачене. Є ще один момент, який шляхетній людині неодмінно кинеться у вічі. Поряд з ярмарковим гармидером – урочиста тиша біля обеліска Слави, біля портретів загиблих героїв АТО. Погодьтесь, що це аж ніяк суміщати не можна.

То чи не час у Володимирі-Волинському створити новий ринок, модернізований, за європейськими стандартами, забезпечений водопостачанням, санітарними і протипожежними засобами? Звичайно, для цього необхідна територія, яка б не була віддаленою і від центру міста, і від транспортних вузлів. Така територія у місті є. Маю на увазі ділянку землі між будинками №39-41 на проспекті Шевченка та приміщенням РЕС. Територія ця болотиста, для зведення будинків не придатна, а для створення ринку якраз підходяща. Поряд – метрів 250-300 – залізничний вокзал. Це дає чудову можливість відвідати наш ринок людям з інших районів, навіть областей та із сусідніх Білорусі й Польщі, і тим самим сприятиме урізноманітненню асортименту товарів.

Уваги заслуговує і територія на протилежному боці проспекту між будинками №48-54, де ростуть гарні берізки. Там також болота, густо порослі очеретами, але, провівши відповідні роботи, можна зробити стоянку для транспорту, а з часом і автостанцію й таким чином розвантажити центр міста. Навпроти стоянки принагідно зробити в’їзд на ринок.

За останні роки наше місто наче застигло у своєму розвитку. Не працюють підприємства, які колись були гордістю Володимира. Ледве тримаються на плаву приватні підприємці. Людям важко знайти роботу. В порівнянні з містами-сусідами, тут найвищі ціни на продовольчі товари, а це тому, що на ринку одні й ті ж самі продавці, здорової конкуренції між якими практично не спостерігається. При освоєнні додаткових торгівельних площ ціни б точно почали знижуватися. Крім того, зі створенням нового ринку у місті з’являться нові робочі місця. Міська казна постійно поповнюватиметься завдяки ринковим зборам.

Прошу всіх жителів міста, кому не байдужа ця проблема, висловити свою думку, – написав автор статті, мешканець Володимира-Волинського Леонід Темпко.




коментарів: 2
  1. місцеві жителі висловили ініціативу – це коли надійшло колективне звернення до міської влади, а Леонід Темпко висловив власну одиночну думку!.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа