<

Міський голова Володимира-Волинського вимагає активізувати освоєння бюджетних коштів у місті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:42 | 31.03.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ 1 коментар

31-го березня міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк провів нараду з освоєння у 2017 році бюджетних коштів. На освоєння бюджетним установам на 2017-й рік виділили загалом 28 мільйонів гривень та за підсумками першого кварталу повинні були освоїти в межах 7,5 мільйонів, а фактично – лише 4,5 мільйони гривень. 

“Кошти виділялися в грудні, а також давали ще в березні. На Prozzoro необхідно два тижні, то чому таке погане освоєння коштів? В нас сесія в кінці місяця ( 28-го квітня – ред.), а ви сьогодні понаписували стільки листів “Дайте кошти”… Невже ви не можете зрозуміти, що кошти, які даємо ми Вам, вони висять і не приносять ніякого прибутку в міську казну?” – зазначив на початку наради Петро Саганюк.

Найменше виділених коштів освоїли:

  • освіта – 12%
  • ТМО – 9%
  • управління соціального захисту – 1,4%
  • культура – 17,7%
  • капітальне будівництво – 27,5 %
  • ОСББ міста – 0% ( виділили на потреби 1 мільйон 250 тисяч гривень

Впоралися з завданням – виконавчий комітет міської ради, яким освоєно 60% виділених коштів управління житлово-комунального господарства та будівництва, яким освоєно 27,5% виділених коштів, НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів – ліцей”, де освоєно 97% відсотків виділених коштів, а також ДНЗ №1 “Дзвіночок”, де освоїли 30% коштів, та міську ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 імені Анатолія Кореневського, де освоїли 31,4% виділених коштів.

Під час аналізу освоєння коштів на поточні видатки, Петро Саганюк закликав всіх активно виправляти ситуацію, інакше, відзначив він, до тих, хто не дає ради з освоєнням коштів, буде вжито радикальних заходів. Зокрема, міський голова наголосив, щоб перший заступник вже шукав кандидатуру на місце головного інженера Володимира-Волинського, мовляв, нинішній не справляється із обов’язками.

Акцентував мер увагу і на реалізації програми “Безпечне місто”, кошти на котру були виділені на одній з попередніх сесій ( 100- тисяч для виготовлення документів).  Необхідність реалізації мотивував тим, що невдовзі відкриється приміщення відремонтованого ЦНАПу та Центру зайнятості, де буде значна кількість електроніки, тому потрібно завчасно подумати про безпеку. Для прикладу навів ситуацію із пограбуванням обмінника валюти, коли фірма котра мала охороняти його не встигла приїхати.

Торкнувся під час наради міський голова також питання ремонту міських вулиць, зокрема, й вулиці Ковельської, темпи якого вважає незадовільними. Наголосив на необхідності ремонту прибудинкових територій, асфальтування вулиць, яке має розпочатися найближчим часом, прокладання нового тротуарного покриття на вулиці Ковельській, від залізничного переїзду до військової частини, ремонту приміщення міської ради та облаштування прилеглої території. Наступна розмова на тему освоєння коштів відбудеться, за словами Петра Саганюка, одразу після Великодня.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер