<

Міська рада Володимира-Волинського звітує за рік роботи в переддень відзначення 1029-річниці міста

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:31 | 27.07.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Володимир-Волинський відзначає 1029-ий День Народження й готується до прийому численних гостей. До свята, в міській раді прийнято підводити підсумки того, як і чим жило місто.

Як відзначають в міській раді – в цілому I півріччя 2017 року було для Володимира-Волинського успішним. Додаткові кошти, які надійшли від перевиконання бюджету, дали змогу забезпечити належне функціонування житлово-комунального господарства міста, на яке за 6 місяців поточного року було спрямовано більше 22,8 мільйони гривень із загального та спеціального фондів міського бюджету, а це фактично вдвічі більше, ніж за перше півріччя 2016 року.

Частину коштів, а саме 9,4 мільйони гривень було використано на ремонт та утриманням автодоріг. Так, у 2017 році було проведено капітальний ремонт вулиць: Карпенка-Карого, Олени Пчілки, Чернишевського, Юліана Опільського, Стефанівської, Григорія Косинки, Івана Гонти та Лесі Українки, розпочато роботи з ремонту вулиць Митіна та Шептицького. Крім того, проведено поточний ремонт 15 вулиць міста, оновлено тротуари на вулицях Ковельській та Зимнівській, там проклали бруківку.

Для поліпшення освітлення вулиць проведено капітальний ремонт мереж на вулицях Устилузькій та Ковельській. Також проведено капітальний ремонт прибудинкових територій житлових будинків №101-107 по вулиці Ковельській та поточний ремонт прибудинкових територій по вулицях Ковельська, 106-108, Сагайдачного, 53, Луцька, 115, Поліської Січі 5-7, Ольжича, 2.

У дворі житлових багатоповерхівок №101-107 по вулиці Ковельській на День Захисту дітей Володимир-Волинський міський голова разом із депутатом Верховної Ради України Ігорем Гузем відкрили сучасний спортивний майданчик із штучним покриттям.

Крім того, тривають ремонти покрівель міських багатоповерхівок. Наразі такі проводяться в першому та другому військовому містечку, а також по вулиці Роксолани. Капітально відремонтовано й внутрішньобудинкові мережі в будинках по вулиці Шевченка, Луцькій та Ковельській.

Після отримання відповідного дозволу будуть розпочаті роботи з будівництва водопровідної мережі на вулиці Броварній.

На часі – й встановлення теплових лічильників в багатоквартирних будинках міста. Виділено кошти на реконструкцію газової котельні по вул. Котляревського,10 к, на придбання вантажного автомобіля з маніпулятором для ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго. Для комунального підприємства «Полігон» придбали автогрейдер.

Чиновники міської ради звітують і за відкриття весною у Володимирі-Волинському оновленого, модернізованого міськрайонного Центру надання адмінпослуг. На ремонт та модернізацію приміщення ЦНАПу було виділено майже 1,3 мільйони гривень європейських коштів в рамках проекту «ЦНАП як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади» та 500 тисяч гривень на умовах співфінансування – з міського бюджету.

Також півтора мільйона гривень, за ініціативою Петра Саганюка, було виділено з міського бюджету на перекриття даху приміщення та ремонт другого поверху. Чиновники запевняють, що ЦНАП оснащено найсучаснішими системами електронної черги, документообігу, телефонії, камерами відеоспостереження, системою безпеки. Та новий модернізований ЦНАП, як неодноразово наголошував Володимир-Волинський міський голова, – це не тільки й не стільки відремонтовані приміщення, нові меблі, сучасні електронні системи чи оргтехніка. Це, передусім, новий, комплексний підхід до надання громадянам повного спектру послуг. Наразі триває робота з облаштування підвального приміщення ЦНАПу, де буде розміщено його архів, та належної автостоянки біля установи.

Готуються до нового навчального року й навчальні заклади Володимира-Волинського. За перше півріччя поточного року на закупівлю матеріалів для проведення поточних ремонтів шкіл і садочків, придбання оргтехніки, меблів та навчального обладнання із міського бюджету виділено коштів та загальну суму 2,9 млн. гривень. І нещодавно одна із шкіл міста, ЗОШ №1, очолювана Людмилою Самусєвою, прозвітувала про повну готовність до навчального року.

Володимир-Волинському територіальному медичному об`єднанню з міського бюджету було виділено кошти в сумі більше 4,2 млн. гривень, які були спрямовано на потреби лікувального закладу, в тому числі, придбання медикаментів, оплату енергоносіїв та капітальні ремонти. Наразі там добігає завершення ремонт харчоблоку, виготовлено проектно-кошторисну документацію на ремонт моргу.

Проводяться й заходи по зміцненню матеріально-технічної бази міських закладів культури. На комп’ютерну та оргтехніку, кондиціонери та музичні інструменти, книги, камери відео спостереження було виділено 419,5 тис. гривень. Тривають поточні ремонти в музичній та художній школах, бібліотеках міста.

Реальний сектор економіки в першому півріччі формували 16 промислових підприємств. Найбільш потужними та економічно-активними як і в минулому році, були ТзОВ «Гербор-холдінг», ПАТ «Луга», ПП «Скло-Центр», ТзОВ «Володимир-Волинський хлібозавод». Усього промисловими підприємствами міста за перше півріччя 2017 було реалізовано продукції на понад 207,5 млн. гривень. Більше 18 мільйонів гривень податків вони сплатили до бюджетів різних рівнів.

Із метою підтримки і популяризації продукції місцевих товаровиробників у місті постійно проводиться акція «Купуємо Володимир – Волинське», проведено 3 міські ярмарки,знято відеоролики про місцевих виробників, які поширюються в мережі Інтернет. Крім того, у Володимирі-Волинському впроваджується громадський бюджет або Бюджет Участі, згідно з яким кожен житель міста зможе подати проект і за результатами голосування громадян отримати фінансування з міського бюджету на втілення цього проекту в життя.

100 тисяч гривень було виділено з міського бюджету на реалізацію програми «Безпечне місто». За цією програмою було визначено місця та буде встановлено 21 камеру відеоспостереження на вулицях міста в різних його куточках. Це зробить проживання у місті безпечнішим і комфортнішим.

Тісно співпрацюємо Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк та виконавчий комітет міської ради військовим з’єднанням. Наразі міська влада допомагає 14-ій окремій механізованій в підготовці до повернення в місце постійної дислокації з зони АТО особового складу бригади. На ці потреби з міського бюджету в 2017 році виділено 500 тисяч гривень та надано неабияку шефську допомогу будівельними матеріалами. Силами місцевих підприємств на території частини проведено ремонт асфальтового покриття, прокладено бруківку як на території самої частини, так і на тротуарах біля неї.

У червні Петро Саганюк зустрів на Володимирській землі взвод танкового батальйону 14-ї бригади, який за підсумками 2016 року став кращим у Збройних Силах України, а в травні цього року гідно захищав честь України на танкових змаганнях НАТО. Міський голова вручив танкістам подарунки, зокрема, й прапор Володимира-Волинського, яким воїни надзвичайно пишаються. Не забуває міська влада і про нещодавно відновлений зенітно-ракетний полк, підтримує зв’язок із командуванням частини, надає посильну допомогу.

На постійному контролі в міського голови та його заступників перебуває й питання добудови 44-квартирного будинку для військових по вулиці Ак. Глушкова у військовому містечку №1. За словами мера Володимира-Волинського, будинок хотілося би здати в експлуатацію до Дня Захисника Вітчизни, 14 жовтня, що стало би гідним подарунком для захисників України, які потребують житла та родин загиблих в АТО героїв. Постійна триває робота й над виділенням земельних ділянок учасникам АТО.

Звичайно, в теперішній непростий час особливого значення набувають питання соціального захисту населення. В зв’язку із зростанням цін на житлово-комунальні послуги за 1 півріччя 2017 року житлові субсидії було призначено 5078 сім’ям міста на загальну суму 51,7 млн. гривень, що на 82% перевищило обсяги субсидій, наданих у 1 півріччі 2016 року. Оплата житлово–комунальних послуг пільговикам обійшлась у 3,2 млн. гривень. Державні допомоги на суму в 21,4 мільйона гривень отримали 2810 громадян, що на 15% більше ніж в 1 півріччі 2016 року.

Передбачено створення в місті й реабілітаційного центру для дітей-інвалідів, проте через відсутність директора справа далі планів не пішла. Управління соціального захисту населення продовжує працювати в цьому напрямку. Вже 26-го липня на засіданні спеціальної комісії було обрано директора, ним стала Олена Токарєва.

Щодо оплати праці, то за статистичними даними, за перше півріччя 2017 середня заробітна плата в порівнянні з відповідним періодом 2016 зросла в місті на 40 % і становить 5859 гривень.

Поряд із позитивними моментами не можна не згадати й про проблеми. Однією з них є заборгованості з різниці в тарифах на комунальних підприємствах міста, а також борги держави за надані населенню субсидії. Як результат, на комунальних підприємствах відсутні обігові кошти, а у ЖЕКу утворилась заборгованість із заробітної плати в сумі 357,4 тис. гривень. Але така ситуація спостерігається не тільки в нас, а в усіх містах Волині та України. Тож сподіваюсь, що найближчим часом керівництво держави знайде вихід із неї, – відзначив Петро Саганюк.




коментарів: 2
  1. звіт на ” ура” – але для зомбованих мешканців міста , дивно чому ніхто не скаже як віддають наліво і на право мільйони з міської казни не на користь громади владні структури міста з благословення місцевих депутвтів , чому ніхто не поцікавився якістю ремонтів доріг , а чи ефективно були використані кошти , існує думка , що за такі кошти можна було зробити два рази більше , а чому і хто намагався приписати до обємів робіт по садочку ” Вишиванка” близько півмільйона лишніх гривнів , дуиали поойде і грошики в кишеню …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер