<

Міліціонери із Володимира-Волинського попереджають про активізацію шахраїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:55 | 11.06.2015 / Володимир /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Про основні види шахрайських схем на прес-конференції розповів перший заступник начальника – начальник слідчого відділення Володимир-Волинського МВ УМВС України у Волинській області Олександр Могилецький.

Про це повідомляє УМВС України у Волинській області.

На території обслуговування міськвідділу міліції з початку року зареєстровано 36 випадків скоєння шахрайств. Варто зазначити, що половина з них – розкриті: ще на початку 2015 року правоохоронцям вдалося затримати жителів Червонограду, які виманювали гроші за відкуп родича з міліції.

– На жаль, процвітають і інші види шахрайських схем. Скільки б не попереджали правоохоронці про те, що персональні дані, електронний номер та пін-код неможна нікому повідомляти, люди не перестають потрапляти на гачок шахраїв.

Придбання та продаж товарів через всесвітню мережу Інтернет теж часто мають, так би мовити, кримінальний відтінок: людина знаходить товар, який їй сподобався, зв’язується з продавцем і домовляється про покупку.

Продавець вимагає передоплату, при цьому вказує номер банківської картки, куди можна перерахувати кошти. Після того, як покупець вносить цю передоплату, загадковий продавець зникає. Популярним видом незаконного «заробітку» є зняття коштів із картки «працівниками банку».

Не менш зухвалим шляхом збагачення є і різноманітні розіграші цінних подарунків, зокрема автомобілів, про які «переможець» дізнається з телефонних повідомлень. У результаті – ні грошей, ні машини, – розповів правоохоронець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок