<

«Мій обов’язок перед братом – довести справу до кінця», – розслідування смертельної аварії за участю директора гімназії Володимира тягнеться уже 3 роки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:14 | 16.06.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
1640
/ коментарі 2

До БУГу вкотре звернувся брат загиблого в аварії три роки тому мотоцикліста, учасником якої є директор володимирської гімназії, Андрій Гаврилюк. Чоловік зазначає, що справу затягують, правоохоронні органи її досі не передали у суд, та намагалися закрити вдруге. Але, відчуваючи обов’язок перед братом, Андрій зазначає, що мусить довести справу до кінця.

Нагадаємо, смертельна ДТП сталася близько 18-ої години 27-го травня 2019-го року поблизу Володимира, на трасі в напрямку Ковеля. Внаслідок цього мотоцикліст – 24-річний житель села Бобли тоді ще Турійського району, Олександр Гаврилюк загинув на місці. За словами родичів загиблого, на місці їм пояснили ймовірну версію аварії: бус різко розвертався на дорозі, не переконавшися в безпечності маневру. За кермом авто був директор гімназії у Володимирі. Минулого року Андрій Гаврилюк уже звертався до БУГу та розповідав, що не може добитися правди, оскільки процес затягують.

Чоловік розповів, що після звернення до редакції провели 4-го червня минулого року слідчий експеримент за його участю, захисника, водія автомобіля-учасника ДТП та його пасажирки. За словами потерпілого, під час експерименту слідчим було порушено процедуру.

“Після проведення слідчого експерименту, нами було заявлено клопотання, щоб слідчий заніс до протоколу відомості, що ми будемо писати письмове заперечення на протокол проведення слідчого експерименту. 7-го червня ми вже подали заперечення на його проведення, оскільки там не були враховані певні нюанси, розбіжності у показаннях пасажирки автомобіля”, – розповів брат загиблого.

Слідчий своєю постановою відмовив у задоволення цього заперечення і подав свої дані на експертну установу для проведення експертизи і висновку по слідчому експерименту. На висновок чекали пів року, до грудня місяця.

“Під час цього періоду я писав слідчому клопотання, це було 17-го лютого минулого року, 7-го червня, 23-го червня, щоб провели допит водія автомобіля Романюка Олександра Степановича і його пасажирки у нашій присутності. Відповідно перед тим справа була у слідчому управління Волинської області і наші клопотання були задоволенні, тобто треба було провести цей допит”, – зазначив Гаврилюк.

Проте, допит провели аж 5-го і 27-го квітня цього року. Після висновку експертизи по слідчому експерименту потерпілий ще неодноразово звертався, щоб йому надали відповіді.

“29-го листопада, я особисто написав слідчому, чи є висновок експертизи. Він мені відписав, переписка вся є, що справа повернулася, давайте зустрінемося після чергування, тобто 2-го грудня. Цього дня, я прийшов до слідчого, він мені вручив висновок експертизи і я написав клопотання, що я ознайомлений. І питаю, які ж подальші слідчі дії по факту ДТП мають бути. Він відповів, що подумає і скаже”, – розповів про тяганину чоловік.

Оскільки відповідей на попереднє клопотання знову не надійшло, потерпілий знову 30-го грудня звернувся до правоохоронців, щоб їх надали. Проте, 13-го січня вже цього року Андрію Гаврилюку повідомили, що можна прийти за відповідями. Їх надав уже інший слідчий та повідомив, що справу закрили. Потерпілий попросив постанову про закриття справи, щоб оскаржити рішення.

Але як виявилось, постанову про закриття винесли 29-го листопада 2021 року, в той день, коли Гаврилюк писав слідчому.

“Тобто я 2-го грудня був у слідчого на прийомі, він мені не каже, що є ця постанова, я про це дізнаюся лише 13-го січня 2022 року. Що забороняло слідчому мені вручити в той день постанову про закриття справи?

Після цього я звернувся до суду зі скаргою на постанову слідчого про її скасування через ряд порушень. І суддя Володимир-Волинського суду постанову про закриття справи скасували”, – веде далі брат загиблого.

Після цього чоловік ще неодноразово мав тяганину зі слідчими та прокурором, оскаржуючи у суді їхні неправомірні рішення, зокрема останню постанову з відмовою у задоволенні клопотання про проведення слідчого експерименту, оскільки в попередньому були виявленні порушення. Ухвалу з суду чоловік забрав 10-го червня та чекає на експертизу. Гаврилюк просить прокурорів не затягувати процес, оскільки він і так триває уже три роки, передати справу по ДТП нарешті до суду, нехай там, встановили справедливість.

Інтернет-видання «БУГ» готове вислухати та розмістити коментарі причетних до ситуації осіб




коментарів: 2
  1. Людино ,де ти в Україні знайдеш чесного прокурора і суддю ,а про слідчих прикормлених ,навіть і говорити нема чого .Це Українська совкова дійсність .

  2. Брате, ти тільки здоров’я собі зіпсуєш.
    Відпусти брата і дозволь Богові звершити правосуддя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа