<

Мешканці Володимир-Волинського району не курять та не вживають алкоголь! – висновок податкових перевірок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:52 | 6.04.2017 / Володимир /
Перегляди
32
/ коментарів 7

6-го квітня під час чергового засідання колегії Володимир-Волинської РДА виступила представниця податкової інспекції фіскальної служби. Інспектор доповідала з питання здійснення контролю за надходженням до місцевих бюджетів району акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольних і тютюнових виробів).

Перелік сіл, де взагалі не торгують тютюном, за даними податкової інспекції, розпочинає село Березовичі Володимир-Волинського району. У лютому 2017-го року, жодна торгова точка не отримала відповідної ліцензії ліцензії. Однак з 1-го березня одна з торгових точок оформила ліцензію на торгівлю алкоголем і тютюном.

Додамо, що для сіл вартість ліцензії для роздрібної торгівлі підакцизними товарами (тютюновими виробами) у селі коштує 500 гривень на рік, що в 4 рази менше ніж у місті (2 тисячі).

За лютий місяць у Березовичівській сільській раді (охоплює кілька сіл), один з підприємців задекларував продаж підакцизних товарів на суму 1,8 тисяч гривень в місяць( орієнтовно 64 гривні в день, або ж 2,5 пачки цигарок на день). При заслуховуванні інформації, у голови РДА виникла запитання до голови сільради: “А ви палите?” На котре сільський голова відповів, що він не палить і ніхто із сільської ради, а також повідомив, що можливо громада бере з нього приклад.

Аналогічна ситуація на території Ласківської сільської ради, згідно поданої звітності, задекларовано реалізацію алкогольних напоїв на суму 6,2 тисячі ( 220 гривень в день, орієнтовно 3 пляшки горілки), а реалізація тютюну дорівнює – 0 гривень на місяць, хоча ліцензія наявна.

Аналіз зроблений дуже детально. І виходить, що прибуток від реалізації не покриває витрат на ліцензії і виникає логічне питання: для чого купують ліцензію? Це викликає сумніви, тому ми йдемо і перевіряємо. Ви (до сільських голів – ред.) проведіть розмову, що ми рахуємо все. Якщо ми бачимо, що немає економічної доцільності, то йдемо і перевіряємо, тому нехай громада показує реальні цифри. Людей потрібно навчити “пробивати” товари через касовий апарат і не займатися єрундою,- додала Ольга Ліщинська.

Перелік доповнило село Рогожани, де населення 400 осіб, а ліцензія на тютюн відсутня. Далі в селі Суходоли з приблизної кількістю населення в 900 осіб, задекларовано реалізацію алкогольних напоїв на суму 4,1 тисяча в місяць (близько 150 гривень в день, або ж 2-3 пляшки горілки), а торгівля тютюном, де-юре, відсутня. В селі Коритниця, при наявних ліцензіях на торгівлю, продаж алкоголю та тютюну не задекларований. В селі Хотячів торгова точна подала декларацію на 6-7 пляшок горілки та неповну пачку цигарок. Найяскравіша декларація, зі слів інспектора, належить підприємцю зі села Стенжаричі, де задекларували 1370 гривень на алкоголь в місяць, а тютюнових виробів реалізували на суму 19,45 гривень в місяць.

Зазначимо, що акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольних і тютюнових виробів) сплачується до місцевих бюджетів. Як повідомила представниця податкової інспекції, створена спеціальна комісія, котра працює у межах району та здійснює перевірки. Регулярно проводяться обстеження сіл Володимир-Волинського району на виявлення можливих незаконних місць торгівлі підакцизними товарами та незареєстрованих працівників.




коментарів: 7
  1. журналісти, перш ніж писати про вартість ліцензії в місті, хоча б вивчіть інформацію- 2000 грн в квартал, в рік 8000. чи ви самі не зрозуміли що написали?

    • Читайте внимательно: у СЕЛІ коштує 500 гривень на рік. Стоимость лицензии зависит от размера населенного пункта и в селах они действительно в 4 раза дешевле, чем в городе

  2. Ой йой порядок хочуть навести. ….З себе розпочинайте шановні податківці а не по домівках підприємців. …цікаво чи ви живете на одну зарплату…

  3. Порядок буде тоді ,коли керуючі і фіскальні органи будуть чесними ,не будуть брати взяток ,не буде кумовства і злодійства ,для Ураіни це не реально ,бо тут все просякнуте совком і ментальність в нас така .Простий приклад з нашими депутаьтами ,не патріотизм іх привів у владу ,а можливість урвати земельки .своі діла порішати.

  4. “Створена спеціальна комісія,котра працює у межах району та здійснює перевірки”-для початку створіть номер гарячої лінії та запровадьте якусь винагороду за інформацію,і не потрібно ніякої комісії.

  5. Створена спеціальна комісія, котра працює у межах району та здійснює перевірки,- а як же мораторій на проведення перевірок???,чи його уже премєр відмінив??? чинуши може годі оббирати народ??? хто з керівників місцевого бюджету відчитався за гроші,які до нього надійшли … і не займатися єрундою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок