<

Мешканка Володимира-Волинського за 37 років здала майже 50 літрів крові

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:07 | 13.03.2020 / Володимир / /
Перегляди
7
/ коментарі 2

129 разів здавала кров фельдшер-лаборант Володимир-Волинського відділу трансфузійної допомоги комунального підприємства «Волинський обласний центр служби крові» Вікторія Краснікова, якій 6-го березня присвоїли почесне звання «Заслужений донор України».

Про це інформує Місто вечірнє.

У Володимир-Волинському районі мешкає п’ятеро осіб, які є заслуженими донорами України (це звання присвоює президент України тим, хто понад 100 разів здав кров). Серед них – фельдшер-лаборант Володимир-Волинського відділу трансфузійної допомоги комунального підприємства «Волинський обласний центр служби крові» Волинської обласної ради Вікторія Краснікова. 6-го березня Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння їй цього почесного звання.

Пані Вікторія показує посвідчення, де є відмітки про здачу крові та її компонентів.

Жінка підрахувала, що 129 разів вона ставала донором та загалом здала 47,5 літрів крові. Вперше наважилася зробити таку благородну справу, коли їй було 19 років, саме в той час, як після закінчення Луцького медучилища вона прийшла на роботу фельдшером-лаборантом у відділення переливання крові центральної районної лікарні. З того часу впродовж багатьох років кожні три місяці жінка здає кров.

У 1991 році перейшла працювати у новозбудовану Володимир-Волинську станцію переливання крові, де продовжує трудитися й досі. В її обов’язки входить перевірка донорської крові на вірусні гепатити, ВІЛ-інфекцію, сифіліс, також вона визначає стерильність донорської крові.

Колеги Вікторії Краснікової кажуть, що жінка завжди активна та ініціативна. У 1986 році вона добровольцем зголосилася поїхати у Чорнобильську зону, щоб робити аналізи крові місцевим мешканцям та ліквідаторам.




коментарів: 2
  1. Скільки разів здаю в них кров, перший раз бачу цю”заслужену донаршу, хоча як четвертий рік маю посвідчення\Почесного донора України/Треба і собі перерахувати кровоздачи,може і я заслуженого маю,а може в тих хто в білих халатах кровоздача раХУЕться по їхньому,одна за три?

    • почесних донорів(від 40 здач крові) в Україні близько 100 тисяч.. заслужених близько 60 (від 100здач)…якщо ви почесний донор уже чотири роки, то перераховувати “кровоздачі” будете років через 10-12)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок