<

«Менший податок – стимул реєструватися на території громади»: підприємці Володимира вимагають не підвищувати ставок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:54 | 29.06.2021 / Володимир / /
Перегляди
548
/ Коментарі відсутні

Підприємці Володимира проти підвищення ставок податків у громаді. Про це БУГу розповів представник спілки промисловців та підприємців міста Сергій Радкевич. За його словами, після громадських слухань, в результаті яких, згідно протоколу, рекомендували ставки не підвищувати, у проекті рішення, що підготували депутатам громади для голосування, вказані відмінні цифри.

Депутати, звісно, зможуть вносити зміни в проект і голосувати за менші ставки, але від початку в проекті повинні були би бути цифри, які погодили на слуханнях, говорить Радкевич.

Як розповідав БУГ, 12-го травня відбулись громадські слухання з приводу підвищення вперше за довгий час ставок єдиного податку та інших податків для підприємців громади. Проте ніхто з підприємців на слухання не з’явився.

Згодом провели ще одні – вже за участі представників спілки підприємців. Було складено протокол громадських слухань та вирішено винести на розгляд депутатського складу саме ті обговорені ставки податків.

Під час обговорення ставок податків підприємці наголосили, що проти підняття, а хочуть лишити все, як є наразі. Підприємці просили про 10 відсотків для першої групи єдиного податку (від прожиткового мінімуму), а це 227 гривень, і 15 відсотків для другої групи (рахують від мінімальної заробітної плати), а це 900 гривень, говорить Радкевич. Також просили лишити на рівні 0,2% ставку на нерухоме майно. Її ж в проекті рішення підняли до 0,5, говорить Радкевич. А це значне підняття.

У підприємців був надважкий рік, розповідає Радкевич. Є навіть такі, хто змушений був брати короткострокові кредити, щоб виплатити людям заробітну плану. А такий податок вдарить по кишені знову.

“Місто повинне підтримувати підприємців. І сьогодні не є ситуація такою кризовою, щоб піднімати ставку. У бюджеті спостерігається перевиконання. Важливо в такий час підтримати підприємців, показати, що у Володимирі ставки податків набагато нижчі, ніж в інших сусідніх громадах. Тоді, я впевнений, знайдуться ті, хто перереєструється і сплачуватиме податки в нашу громаду”, – сказав представник спілки.

Через те, що їхню думку не врахували, підприємці написали звернення до міського голови Володимира з тим же проханням: залишити ставки податів на рівні, а також притягнути до відповідальності посадових осіб міської ради за неналежну підготовку документів на сесію. Адже перше звернення підприємців залишилося без відповіді, сказав Радкевич.

Як відзначив під час брифінгу 29-го червня міський голова Володимира Ігор Пальонка, це питання буде обговорюватися. Наразі він дав доручення працівникам, що готують проект, розписати конкретно скільки зміни коштуватимуть підприємцям, місту, що це дасть. Потім це обговорюватиме комісія.

“Питання дуже складне. Треба багато дискутувати, щоб прийняти рішення”, – сказав Пальонка. Також він зауважив, що підняття ставки на нерухоме майно з 0,2 до 0,5 відсотка вважає занадто великим.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця