<

Медики на передовій: розповіли історії працівників ТМО Володиимра, які пішли захищати Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:10 | 14.10.2021 / Володимир / , /
Перегляди
740
/ 1 коментар

До Дня захисників та захисниць ТМО Володимира розповіло про п’ятьох героїв у медичних халатах, які вирішили змінити лікарняні палати, ординаторські та сестринські кабінети на військовий режим, зброю та рятування життів наших військовослужбовців на передовій.

Про історію медиків Володимира, які служать на фронті розповіли на фейсбук-сторінці ТМО.

Сергій Литвин, Наталія Хмелецька, Руслана Іщук, Людмила Федчук та Руслана Робачук служать у 14-тій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого, що дислокується у Володимирі.

Лікар-хірург хірургічного відділення ТМО Сергій Литвин 1-го листопада 2019 року підписав контракт із Збройними Силами України. До цього працював у військово-лікарській комісії у місцевому військкоматі, тому не з чужих слів знав, наскільки у бригадах не вистачає медиків. Прийняв рішення служити народу України і рятувати життя побратимів-військовослужбовців на передовій, бо не міг стояти осторонь ситуації в державі. Сергій Литвин зараз є начальником евакуаційного відділення медичної роти. Протягом 11-ти місяців був на передовій у зоні ООС, де займався евакуацією поранених з поля бою передової.

Акушерка акушерського відділення КП «Володимир-Волинське ТМО» Наталія Хмелецька – дружина майора Збройних сил України Віктора Хмелецького, який загинув 28-го липня 2014 під час мінометного обстрілу під час штурму Савур-Могили біля села Саурівка Шахтарського району Донецької області. Продовжуючи місію чоловіка, перший контракт із ЗСУ підписала у 2017 році, другий – у 2021 році. Двічі була на передовій, де працюючи у медичній роті лікувала військових.

Сестра медична травматологічного відділення ТМО Руслана Іщук підписала контракт зі Збройними Силами 30-го серпня 2019 року. Минулого року протягом 2,5 місяця провела на передовій, виконуючи свій громадянський обов’язок і рятуючи життя військових. Коли почалася мобілізація, племінник Руслани Іщук зголосився йти на передову добровольцем, також служив ще один член родини, який внаслідок військових дій отримав поранення. Вирішила піти служити народу України і приносити користь, рятуючи життя, на посаді старшої медичної сестри лікувального відділення.

Сестра медична відділення анестезіології і інтенсивної терапії Людмила Федчук за покликом серця підписала контракт зі Збройними Силами України 11-го червня 2020 року. Вирішила служити народу України, оскільки її чоловік також військовий. Людмила працює на посаді старшого бойового медика протитанкового артилерійського дивізіону.

Реєстратор медичний жіночої консультації ТМО Руслана Робачук у 2019 році підписала контракт зі Збройними Силами України. Син Руслани Робачук у 2014 пішов служити народу України, а чоловік – є кадровим військовослужбовцем, тож навіть не було вагань щодо того, йти на військову службу за контрактом чи ні. Бути військовою для неї – це обов’язок не тільки як громадянки, а ще й матері і дружини. Руслана працює санітарним інструктором медичної роти. Протягом 11-ти місяців працювала у зоні ООС, де рятували життя пораненим побратимам.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер