<

Медичну реформу не можна призупиняти після зміни уряду – Ярослав Матвійчук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:04 | 10.03.2020 / Володимир / , /
Перегляди
3
/ коментарі 3

Якою б не була реформа медицини, її не варто призупиняти після зміни прем’єр-міністра та уряду, адже в її основі лежить якісне надання послуг та достойні зарплати лікарям.

Про це зазначив під час брифінгу перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук.

За словами Матвійчука, є багато зауважень до змін, які пропонувалися в попереднім урядом. Проте зміни потрібно робити, оскільки це і якість послуг, яка покращується, і рівень заробітної плати. Реформа первинки, сказав він, була вдалою, тому треба реформувати вторинну медицину без призупинень. Звісно, потрібно її і вдосконалювати.

“У ЗМІ прогнозують зміну у реформах уряду. Наше комунальне підприємство уклало договори з НСЗУ, були укладені декларації, я вважаю, що реформа первинки вдалася. З квітня мешканцям мала надаватися послуга, яку повинне оплачувати НСЗУ. Є чутки, що реформа має бути призупинена. Але цього робити не варто, тому що в основі її підвищення якості послуг і рівня зарплат”, – сказав Матвійчук.

Він також зазначив, що для проведення реформи, ймовірно, спостерігається дефіцит коштів в державі, проте зупиняти її не можна, адже це призведе до кризи у вторинній медицині.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа