<

Маркелівка: про село на Володимирщині, в якому жодного голосу не віддали за Порошенка. Відео з дрону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:23 | 9.04.2019 / Володимир / /
Перегляди
24
/ коментарів 18

Маркелівка – маленьке село у Володимир-Волинському районі Оваднівської ОТГ, в якому в першому турі на президентських виборах не віддали жодного голосу за чинного Главу держави Петра Порошенка. Які передвиборчі настрої на другий тур та чим живуть маркелівці дізнавалися журналісти «БУГу». Маркелівку зняли з висоти пташиного польоту.

Місцеві мешканці розповідають, що село “вимирає”. На даний момент тут є 17 хат, в яких проживають сім’ї. Колись тут був клуб, магазин, а зараз із місць, які жителі називають визначними – лише зупинка та фельдшерсько-акушерський пункт. Це єдині місця, де люди часом збираються.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу DJI_0212-copy-1024x575.jpg

Остання подія в селі – вибори Президента України 31-го березня. У ФАП прийшло проголосувати 35 людей, ще двоє віддали свій голос за місцем перебування. Загалом 37 людей обирали президента із 56 зареєстрованих. Цікавим здався той факт, що за Порошенка мешканці Маркелівки не віддали жодного голосу. Це єдина така виборча дільниця в окрузі №19.

Тут колись був магазин

«БУГ» вирішив показати село з висоти пташиного польоту, поговорити з людьми про те, чому за чинного президента тут не голосували і чи збираються це робити у другому турі.

Маркелівка з висоти пташиного польоту

Їдемо до населеного пункту. За селом Льотниче асфальт закінчився. Навколо багато лісів. Дорогою зустрічаємо Людмилу – місцеву мешканку.

Про те, що в селі 0 голосів віддали на виборах за Порошенка – знає.

Душа не лежала. Налаштована в другому турі голосувати за Зеленського“, – розповідає жінка.

Поспілкувалися з маркелівцями та дізналися, що настрої в людей різні: є чоловік, який настільки зневірився, що взагалі не ходить на вибори, хтось голосував і знову буде голосувати за Зеленського, деякі ще думають.

Старожитель Іван Андрійович із задоволенням розповів про село. Він живе тут з народження, з 1956 року. Чоловік розповів, що село “вимирає”: клуб розвалили, на території Маркелівки лишилися історичні руїни ферми.

Розказав про свої виборчі настрої та як ходив голосувати зі своїм маркером.

І того не хочу, і цього не хочу. А коли голосував, брав свій маркер та поставив хрест навпроти Смешка. Не довіряю тим ручкам“, – говорить Іван.

Ще одна місцева мешканка почула від журналістів, що президента чинного в селі не підтримують та висловила свою думку.

Що за нього голосувати? Яку він дає перспективу? Не бачу ніякої. Потрібна хоч якась переміна“, – говорить жителька Маркелівки.

Мешканці села в магазин ходять в місто або сусідній “скандальний” Сусваль (тут його називають Жовтневе). Два рази на тиждень привозять хліб. Шкільний автобус возить дітей. Люди їздять на роботу в Володимир-Волинський. Говорять мешканці, що обкрадають ліс і вивозять незаконно пісок. Таке життя в Маркелівці.

Проживають тут і сім’ї з дітьми. Є дві багатодітні: в одній троє і очікують на четверту, в іншій 5 – і також чекають поповнення.

Поспілкувалися із багатодітним батьком Борисом. Він виявився прихильником Зеленського.

“Порошенко нічого хорошого не зробив. Не буду приховувати, я за нього відразу не голосував. Віддав голос за Зеленського. Юля була близько біля коритка, немає нічого хорошого, хай ще той спробує“, – говорить Борис.

Дорогою назад зустріли Романа. Він повертався з роботи з Володимира-Волинського. Працює там вантажником та возить на продаж в місто молоко, має своїх клієнтів. Колись здавав молоко на молокозавод, та зараз їм не потрібно великої кількості, збирають лише в мешканців Сусваля.

Чоловік такий зневірений у владі, що навіть на вибори вже не ходить.

Не ходив на вибори, бо я їм не вірю. 10-15 років вірив – одні обіцянки. Чи половину зробили? Риторичне запитання. Не пам‘ятаю чи голосував і 5 років тому“, – розповідає Роман.

Загалом у Маркелівці голоси розділилися таким чином: 17 – за Юлію Тимошенко, 1 – за Юрія Тимошенка, 3 – за Володимира Зеленського, 5 – за Юрія Бойко, 2 – за Анатолія Гриценка, 6 – за Олега Ляшка, 1 – за Ігора Смешка, 2 – за Олександра Шевченко.

На попередніх президентських виборах у 2014 році з 50 виборців 17 проголосувало за Порошенка, 31-го березня – 0. Кого бачать маркелівці наступним президентом – дізнаємося після 21-го квітня.

Дорога до Маркелівки
Руїни ферми




коментарів: 18
  1. Судячи по кількості голосів за Бойка, то це село і на краще не заслуговує

    • ті шо вибрали порошенка 5 років тому ото то вже й жили – – не дай боже нікому

    • хе-хе, “о сколько вам открытий чудных…” Запевнили себе, шо перемогли, а виявляється, шо всралися..тік-так, тік-так… це наближаються інши чудніе открітия..

  2. А може просто туди ” сітка” чи ” піраміда” не дійшла … Село невелике і по кількості мешканців було не пріорітетне …

    • Але навколо села землі дуже пріоритетні, чиновники б’ються за них!

  3. Кожен житель має право на вибір,тому хто як поступив,це особиста думка кожного. За такі маленькі села забули чиновники,а людям то треба жити. Точніше,виживати!! І нікому вони не потрібні,тому і зневірились у виборах цих..

  4. Та про який аналіз говорити? Даю гарантію, що там лише 30% населення читати вміє. Ось таке населення і будує майбутнє… Жах

    • Якщо мале село,то не означає,що там читати не вміють.Думайте,що пишете,а як не знаєте,то краще вже мовчіть!

  5. Сюди просто пробіжок не було. В Володимирі – були, в Нововолинськ – були. Депутат до них теж не довідується. Теж на зміну депутата чекають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця