<

Майже 700 військових 14 ОМБр подали на нагороди

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:15 | 5.08.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
870
/ Коментарі відсутні

4-го серпня на пресконференції з представниками 14-ї ОМБр повідомили про кількість військових, кандидатури яких подали на нагородження орденами.

На 687 солдатів князівської бригади подано клопотання стосовно отримання державних нагород.

Про це проінформувала помічниця начальника відділення персоналу штабу капітан Наталія Піддубна.

З понад 600 поданих заявок реалізовано наразі 387.

Відзначені найвищою нагородою “Герой України” 12 захисників. На жаль, всі посмертно.

Орденом Богдана Хмельницького другого ступеня нагороджені три солдати; третього ступеня – сім. Орденом “За мужність” другого ступеня нагородили двох захисників і одного посмертно; третього ступеня – 157 нагород, з них 115 посмертно.

Орден Данила Галицького отримали два солдати. Медаль “За військову службу” – 163. Медаль “Захиснику Вітчизни” – 18 нагород.

Одну з найвищих нагород – золоту зірку, вручає президент України особисто герою або, в разі його загибелі, рідним. Першим з князівської бригади цю зірку отримав командир танкового взводу, який ціною свого життя знищив понад 16 одиниць ворожої танкової техніки.

Проте, щоб цю та інші нагороди отримати, журналісти бригади мають описати подвиг захисника так, щоб довести, що він дійсно достойний цієї нагороди.

Розповіли також про те, що удостоєна звання “Герой України” тендітна 26-річна жінка, яка на передовій виконує обов’язки військового медика. Вона, за словами пресслужби, врятувала багато життів, які були на межі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер