<

«Маю твердий намір іти в мери Устилузької громади» – Павло Карпюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:07 | 25.06.2020 / Володимир / , /
Перегляди
20
/ коментарів 8

Голова Володимир-Волинської районної організації ВО «Свобода», фермер та бізнесмен Павло Карпюк розповів про намір балотуватися на посаду голови Устилузької громади.

Про це він заявив в інтерв’ю, пише ВолиньUA. Кілька запитань інтерв’ю з Павлом Карпюком стосувалися саме Устилузької громади.

” З Устилузькою громадою мене пов’язують як родинні, так і господарські зв’язки, – розповів Карпюк – Я родом із села Зоря, тепер це Зорянський старостинський округ при Устилузькій громаді. Саме тут мої родинні корені. У селі Зоря працював мій дідусь Павло Карпюк, очолював місцеве колективне господарство. І я на все життя запам’ятав, як він брав мене з собою на поле, особливо під час жнив… І саме на території Зорянської сільради ми й заснували своє фермерське господарство. Господарюємо тут уже більше десяти років. Двічі мешканці сіл Зоря, Ворчин та Селіски обирали мене депутатом Володимир-Волинської районної ради”.

Запитали в пана Павла про те, як він оцінює досвід входження Зорянської сільради до Устилузької ОТГ.

– Те, що ми були одними з лідерів адміністративної реформи в області – це, безперечно, позитив. Це дало змогу набути нового досвіду, побачили плюси і мінуси такого господарювання. В тому числі й у питаннях комунікації між центром та віддаленими селами громади. Як на мене, така комунікація, м’яко кажучи, недостатня, бо не всі мешканці громади мають змогу впливати на рішення, які приймаються в місті. Устилузька ОТГ – міська громада, і з міста не завжди видно запити та потреби сільських мешканців. Таку ситуацію необхідно змінювати. Всі мають бути в рівних умовах. Усі мешканці громади повинні відчувати, що від їхньої думки і їхнього голосу щось реально залежить.

– Маєте намір це змінювати?

– Маю системне бачення, як би мала розвиватися та чи інша ОТГ району. Згідно з Перспективним планом розвитку територій, Устилузька громада є однією з найбільш спроможних. Принаймні, так є на папері. Хоча, постійно слідкуючи за діяльністю цієї громади і розуміючи ситуацію зсередини, можу сказати, що так має бути не лише на папері, а й у реальному житті. Устилузька ОТГ могла би справді стати найкращою, але для цього треба змінити деякі управлінські підходи. Зокрема й у тому, щоб не лише ділити гроші, а й залучати нові інвестиції, створювати нові виробництва та робочі місця, ефективніше працювати над наповненням бюджету громади. В цьому сенсі маю власне системне бачення розвитку Устилузької громади. Тому публічно заявляю: Павло Карпюк має твердий намір балотуватися на голову Устилузької громади.

– Чого найперше потребує Устилузька громада?

– Устилузька громада потребує якісної зміни. Не просто зміни чогось старого і закостенілого на молодше та свіжіше. Потрібне не просто поточне вирішення існуючих проблем, а стратегічне бачення розвитку громади. Світ рухається вперед, і щоб бути попереду, треба встигати за тими новітніми технологіями, які стрімко змінюються. Потрібно встигати за новими викликами життя. Тому найперше і базове – це зміна в підходах до управління, до комунікації з представниками громади та її мешканцями. Рішення не повинні прийматися в закритому середовищі, розпоряджатися коштами має вся громада. Важливо, аби і депутатський корпус, і кожен мешканець був зацікавлений докластися до управління громадою, до своєї посильної частки у розбудові своєї території, на якій він проживає. Щоб кожен відчував, що він впливає на перебіг справ у своїй громаді – і він буде мотивований робити щось на благо своєї громади.

Повне інтерв’ю читайте на ВолиньUA.




коментарів: 8
    • Саша дядя,я у Паши запитую.Ти чого вклинюєшся дядя?знову пійнув?Ти коли вдозі,то по English rights:)

  1. Павло – чоловік з характером, викрутка – ти отвьортка а не філоллог? Бажаю 36.6

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок