<

Луцькі школярі відмовилися від смаколиків, щоб допомогти бійцям 51-ї бригади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:11 | 13.11.2014 / Володимир / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Учні загальноосвітньої школи № 2 у Луцьку подарували артилеристам 51-ї окремої механізованої бригади лазерний дальномір.

Про це повідомляє IA ZIK.

За словами педагога-організатора Ольги Наумчук, ідея збору коштів виникла в одного з учнів, але поступово до цього задуму приєдналася вся школа. Протягом двох тижнів дітлахи зібрали понад 10,8 тисячі гривень. На ці гроші разом із волонтерами придбали лазерний дальномір для артилеристів 51-ї окремої механізованої бригади із Володимира-Волинського.

Автор задуму збору коштів Олександр Шмаглій зізнається, що спочатку хотів допомогти однокласниці Катрусі, тато якої воює в АТО. «З допомогою дідуся зробив скарбничку, куди збирав гроші», – каже хлопчик.

Він переконував друзів не купувати чіпси чи фанту, а кинути гроші до скриньки.

За збігом обставин, отримати прилад приїхав боєць бригади Олег Магильонич, який є випускником цієї школи. Його розповідь про події на Сході дітлахи слухали, затамувавши подих. Дівчатка не стримували сліз. Школярі довго не хотіли відпускати бійця. Проводжали Магильонича всією школою, навіть повідкривавши вікна у класах та скандуючи «Слава Україні!».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер