<

Луцька поліція вимушена штрафувати автомобілістів у Володимирі-Волинському через бездіяльність місцевої влади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:41 | 6.05.2016 / Володимир / , , , /
Перегляди
28
/ коментарів 5

Майже кожного дня по вулиці Небесної Сотні у Володимирі-Волинському працює Луцька патрульна поліція. Охоронці правопорядку випусують штрафи водіям за недотримання заборони паркування, а це близько 450-ти гривень. А водії скаржаться на відсутність місця для паркування поблизу ринку, адже саме біля нього вимушені зупинятися, порушуючи ПДР.

Хоча патрульна поліція, яка облуговує трасу Н22, визнає, що дорожні знаки встановлені із порушенням правил. Тобто, якщо знак забороняє паркування, дорожня розмітна навпаки – дозволяє, або ж дорожні знаки суперечать один одному. Зазначимо, що встановленням та демонтажем дорожніх знаків у Володимирі-Волинському займається КП “Полігон” із погодженням із місцевою поліцією.

g
u

Поки немає парковок поліція виписує штрафи та водії їх сплачуть, пригадується історія, коли місцевий активіст Тарас Сватко надсилав до міської влади Володимира-Волинського колективне звернення із пропозицією влаштування достатньої кількості місць для зупинки авто в центрі міста. Колективне звернення підписали понад 60 жителів Володимира-Волинського і відповідно до статті 18 Закону України “Про звернення громадян” відповідь мали б надати протягом 45-ти днів.

“Прочекавши три місяці і не отримавши відповіді, я написав скаргу на ім’я Президента України Петра Порошенка. Реакція на скаргу із Адміністрації Президента дійшла до Волинської ОДА і мені надсилають відповідь, де зазначають “… Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк проінформував обласну державну адміністрацію, що жодних порушень при розгляді колективного звернення не допущено, оскільки Вам було своєчасно надіслано відповідь….” і вказують дату 4 вересня 2015-го року та “як бонус” надсилають повторно відповідь” – розповів Тарас Сватко.

DSCN8983
=
=

У відповіді, яку нібито надали 4-го вересня вказано, що питання у міськраді опрацьовується. Розгляд та рішення проблеми паркингів у центрі міста включать до порядку денного найближчої сесії. Враховуючи, що ситуація розгорталася у листопаді, з вересня відбулося дві сесії: 46-та чергова та 47-ма позачергова. Тарас Сватко, прагнучи довести розпочате до логічного завершення, надсилає запит у міську раду з запитанням: чи виносилося питання парковок на вказані сесії.

Міськвиконком на запит надіслав відповідь:” Питання щодо облаштування стоянок транспортних засобів в центральній частині міста не виносилося на розгляд 46-ї та позачергової 47-ї сесії міської ради 6-го скликання, в той же час про хід його розгляду вас було поінформовано листом від 4-го вересня 2015-го року.”

І ланцюг відписок завершує відповідь міського голови Петра Саганюка, де зазначається, що “Розглянувши Ваші попередні звернення до виконкому міської ради щодо облаштування місць паркування у місті Володимирі-Волинському, було вжито ряд заходів. … рішенням міської ради від 1-го грудня 2015-го року “Про план діяльності Володимир-Волинької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів у 2016-му році” затверджено відповідний план діяльності, пунктом 2 якого передбачено затвердження Правил благоустрою території міста Володимира-Волинського. Роботу в цьому напрямку (публікації в ЗМІ проекту рішення, оприлюднення, громадське обговорення тощо) заплановано провести у січні – березні 2016-го року“.

І що ж маємо на початок травня, крім відписок про те, що над питанням працюють? Активісти не мають на меті закритикувати владу, а лише пропонують допомогу у вирішенні проблеми паркінгу в центрі Володимира-Волинського. Не зрозумілою тоді залишається позиція місцевої влади: чому допомогу не приймає, а лише надсилає відписки?

Хоча журналісти поспілкувавшись із правоохоронцями дізнаються, що ситуація аналогічна виникла і в Луцьку, де зараз також працюють над питанням облаштування додаткових місць паркування. А також стає відомо, що у Володимирі-Волинському формують ГШР (групу швидкого реагування), яка надалі займатиметься штрафуванням за припарковані авто під знаками “Паркування заборонене”.

Також нагадаємо про випадок, що трапився 29-го квітня на вулиці Небесної Сотні. Пожежна машина виїжджаючи на виклик не змогла проїхати через припарковані автомобілі. Довелося чекати поки водії приберуть свої транспортні засоби. Відео опублікував Микола Квашук у Фесбуці в групі “АнтиАвтоАндони Володимира-Волинського”.




коментарів: 5
  1. насправді догосподарились в мерії – по місту одні ями, переходів немає, бордюри, асфальт – страшні, тротуари – просто жах. На вулицях постійні затори, всі існуючі парковки забиті вщент.

  2. На вул Соборній, за капличкою е автостоянка,прцюе цілодобово, там навіть банер встановлено, я ставив то не бачив щоб вона була забита автомобілями.

    • Так то треба буде 200 метрів йти від тої стоянки, а більшість тих 200 метрів їхало ))) Треба щоб під самі двері, на решту накласти, вибачте.
      Нехай штрафують, в бюджет гроші не завадять.
      От біля площі можна булоб зпланувати нормальну стоянку, від каштана аж до рівня з кінотеатром.

  3. Дійсно там е автостоянка, в нас народ такий: в чиемусь оці бачить порошинку, а в своему поліна не бачить!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа