<

Ліквідаторів аварії на ЧАЕС вшановували сьогодні у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:20 | 12.12.2014 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

14 грудня в Україні проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.Цю дати відзначають з 2006 року. Саме того року, 10 листопада, Указом Президента України було затверджено рішення про введення такого дня в нашій державі.

Саме у цей зимовий день було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком на ЧАЕС. У 1994 році багато українських громадських організацій чорнобильців зверталися до влади з ініціативою створення подібного дня пам’яті, але їхнє прохання в той момент не задовольнили. Після цього ліквідатори почали відзначати цю дату неофіційно. І лише через два роки 14 грудня ввели в реєстр пам’ятних подій держави.

У Володимирі-Волинському сьогодні провели заходи до дня ліквідатора. Голова районної ради Андрій Оніщук та перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Собіпан взяли участь у покладанні квітів біля пам’ятника загиблим ліквідаторам.

Відзнакою керівництва області, в цей незабутній день, нагородили Володимир-Волинське районне товариство «Спілка Чорнобиль». Від влади району нагородами були відзначені ліквідатор І – ї категорії Ярослав Баран, ліквідатори ІІ – категорії Юрій Бойко, Микола Войтичук, Володимир Дзядук, Микола Книш та Володимир Сльонзак. Про це повідомляє офіційний сайт Володимир-Волинської РДА,




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер