<

Лікарня, в яку вкладає гроші громада Володимира, не може мати по сусідству приватний медзаклад, – Пальонка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:08 | 9.03.2021 / Володимир / /
Перегляди
20
/ коментарів 10

Новий діагностичний центр, який приватний власник хоче збудувати прямо біля лікарні у Володимирі-Волинському, прогнозовано принесе збитки медзакладу, в розвитку якого зацікавлена вся громада. Тому більшість міських депутатів виступають категорично проти такого сусідства.

Про це мер Володимира-Волинського Ігор Пальонка повідомив 9-го березня під час щотижневого брифінгу.

Він підтвердив інформацію проте, що приватник звернувся щодо розроблення плану земельної ділянки під такий центр. Проект рішення буде винесений на найближчу сесію, зазначив міський голова.

Він зауважив, що на ініціативу збудувати біля лікарні приватний медзаклад обранці громади відреагували критично.

Не дивлячись, що заїзд до центру планується з вулиці Сагайдачного, а не з парковки лікарні, подібний заклад медичного спрямування буде конкурувати з лікарнею, що знаходиться по сусідству.

На земельній комісії були жваві дискуссії з цього приводу, зауважив мер.

“Ми розвиваємо лікарню і хочемо, щоб вона заробляла кошти на себе та працювала. А уявіть, що поряд буде установа, яка буде конкурувати”, – сказав мер.

Остаточне рішення щодо погодження чи відмови плану прийматимуть депутати на сесії міської ради.




коментарів: 10
  1. “Хочемо, щоб вона заробляла кошти на себе”,- це мер міста про безкоштовну медицину? Що страшного коли заклад медичного спрямування буде конкурувати з лікарнею?

  2. Наша лікарня не з ким конкурувати не може. Бо з дна в якому вона знаходиться по всім законам бізнесу вибратись не можливо!

  3. Конкуренцiя повинна Бути !!! Люди самi виберуть куди iм краше буде звернутись.

  4. Така конкуренція – запорука нормальних цін і людяного ставлення до пацієнтів, у комунальному медзакладі.

  5. Діагностичний центр що обіцяє діагностувати? КТ, УЗД, рентген, аналізи же є в лікарні?

  6. Цікаво, яким чином комунальна лікарня повинна заробляти на пацієнтах? Добровільно-примусовими благодійними внесками чи хабарями лікарям? А може з’являться нові фахівці, які зможуть і в лікарні отримувати зарплату, і підробляти в приватній клініці, якщо виявляться конкурентоспроможними. Невже місту не потрібне нове діагностичне обладнання, особливо якщо хтось, не місто, погоджується за нього заплатити. Позиція депутатів винятково тупа. Або ж у цій статті не розкриті всі підводні камені цього рішення.

  7. А чому б лікарні не конкурувати?А то позасідали так звані лікарі в теплих кріслах і ніякого прогресу!

  8. Не лікують державні лікарі. Не будуть лікувати і приватні, тільки набагато дорожче. Причина нелікування одна: не вміють. Невже ви думаєте що лікарі, які перейдуть працювати з державної клініки в приватну, якимось чином покращаться? До речі, як же Стаття 49 папірця (котрим підтирається, користується, знущається, вносить зміни кожен керовнік України)?

  9. Плювати на конкуренцію ,а відповідно і якість діагностичних послуг,що повністю корелюється з успішним лікуванням громадян міста. Головне щоб комунальна лікарня заробляла. Що за грьобаний совок? Ви кого нам вибрали? Що мер,що депутати. Зазкорузлі пост -совки, з такими ж заскорузлими мізками. І це все ще буде нам “поліпшувати” життя ще мінімум п’ять років?! Караул!

  10. ЩЕ минулі депутати більшістю , всупереч положенням Конституції ,з подачі однієї з чиновниць міста проголосували за те , що комунальна лікарня може надавати платні послуги – тут нинішній мер нічого нового не сказав …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа