<

Лікар з Овадного розповів про те, як з дитинства мріяв винайти чудодійні ліки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:15 | 17.01.2019 / Володимир /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Лікар Вадим Прогонюк народився у селі Овадне Володимир-Волинського району. В родині лікарів не було: тато – військовий, мама – бухгалтер. Проте з дитинства мріяв винайти чудодійні ліки, щоб не помирали родичі.

Про талановитого лікаря розповідають у Луцькій міській клінічній лікарні, розповідає ВолиньPost.

Вадим Прогонюк Закінчив Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Інтернатуру проходив у відділенні ургентної хірургіі нашої лікарні. Лікарський стаж – 14 років, з них 10 – в ендоскопічному підрозділі. Наймолодший серед колег. Має першу кваліфікаційну категорію з ендоскопії. 

“Видно неозброєним оком, що лікарня швидкими темпами змінюється у позитивну сторону”, – каже Вадим Прогонюк. 

Ремонти, нове діагностичне та фізіотерапевтичне обладнання, велика кількість лабораторних обстежень, надання якісної медичної допомоги сприяло тому, що збільшилась кількість пацієнтів. Лікуються не тільки лучани і волиняни, а й хворі з інших областей. Каже, не такими важкими і довготривалими стали ендоскопічні обстеження на новому обладнанні. Є ургентні випадки, коли невідкладна допомога надається у будь-яку пору доби.

“Звичайно, як кожній людині, неприємно і дискомфортно коли тебе будять вночі, але приїжджаєш в лікарню і бачиш, що ти дуже потрібний цій людині: чи зупинити кровотечу, чи дістати кістку з горла – ти надаєш допомогу і всі незручності відходять на задній план. Тим більше, якщо є чим це робити”, – розповідає лікар.

“Наприклад, у теперішній час є можливість зупинити кровотечу аргоноплазмовим коагулятором, який зменшує крововтрату та значно пришвидшує процедуру. А чим швидше надана допомога, тим позитивнішим буде результат для пацієнта. У таких випадках, коли життя людини залежить від тебе, розумієш, що власне проходить не дарма, тому медицина подобається і ніколи не пошкодував, що обрав цей шлях”, – впевнений Вадим Прогонюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок