<

Легенди Володимира: розповіли, як утворилась річка Риловиця у княжому місті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:14 | 8.02.2023 / Володимир / /
Перегляди
2929
/ коментарі 2

Легенда про те, як виникла річка Риловиця у Володимирі, пов’язана ще з дохристиянськими часами, коли наші предки були язичниками.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці ТІЦ Володимирської міської ради.

“Жив колись страшний звір на березі річки Риловиці – притоки річки Луги. Саме на острові знаходилось капище злого язичницького бога. Щороку змієві приносили в жертву молоду дівчину – мешканку міста. Ніхто не міг зарадити цьому лихові. І ось одного року настала черга принести в жертву дочку місцевого князя. Обливаючись сльозами, батько і мати віддали свою дитину тварюці. І раптом, о, доле! З’явився невідомо звідки красень-лицар на білому коні – то був святий Юрій.

Він вдарив змія списом. Вмираючи, той став рити хвостом землю. Відтоді потекла там річечка, яку люди назвали Риловицею. Там вона протікає й донині. А зуб цього дракона і донині зберігається у історичному музеї. Принаймні, так називають працівники музею зуб невідомої доісторичної істоти”, – йдеться у дописі.




коментарів: 2
  1. Ще треба щоб на Лузі змій завівся і трохи хвостом почистив пляж від зілля,а вже потім вибрав собі якусь красуню з віддихаючих .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер