<

«Культурний наступ»: у КМЦ Володимира влаштували аукціон виробів мистецтва на підтримку воїнів зенітного ракетного полку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:54 | 11.07.2022 / Володимир / , , , /
Перегляди
292
/ Коментарі відсутні

10-го липня у Культурно-мистецькому центрі Володимира зібралися митці, волонтери, військові та інші активні містяни. Купували на аукціоні вироби мистецтва, а вилучені кошти передали для покупки автомобіля військовим 39-го ЗРП.

Організували аукціон місцеві волонтерки Ольга Жигунова та Ірина Костюк спільно з волонтером з Нововолинська Олександром Ільницьким, керівництвом ЗРП та директоркою КМЦ Оксаною Спольською.

На аукціон було виставлено 37 лотів, які виготовили місцеві митці, зокрема “Фаберже” Анатолій Бойко, сім’я хендмейдерів – переселенців з Ізюма, Армен та Катерина Захарян, художник Ігор Мацюк та інші таланти міста. Це були картини, вишивки, прикраси, розмальовані футболки, книжки, іграшки, ікебани та навіть борщ у сухпайку.

Під час заходу заступник міського голови Андрій Гудим вручив народному майстру Анатолію Бойку диплом лауреата Всесвітньої культурної дипломатії та Всесвітній орден Золотої зірки «Культурна дипломатія».

«Я хочу, щоб на ці роботи дивилися не просто як на лоти та сувеніри, а як на історію, яку зараз творять наші майстри. На них дивитимуться наші діти та внуки, а ми розповідатимемо їм про міцність нашої незламної нації», – сказав заступник.

Продаючи лоти на аукціоні, волонтери назбирали 14 770 гривень. З продажу лаванди й тістечок, який відбувався у холі, – 2 824 гривні. Попередньо аукціон виробів ручної роботи «Артформат» проходив в онлайн форматі протягом двох місяців, додавши суму продажів з нього, – всього зібрано понад 62 тисячі гривень. Їх передали на придбання автомобіля для ЗРП.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер