<

Крила матерів, дружин та дочок: володимирські майстри з плетіння маскувальних сіток для захисників потребують більше рук допомоги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:55 | 25.07.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
704
/ Коментарі відсутні

З 2014-го року ГО «Крила матері» у Володимирі на чолі з організаторкою Діаною Шевчук активно плетуть маскувальні сітки та «примари» для воїнів, які захищають наш спокій. З початку повномасштабного вторгнення до проєкту приєдналося чимало охочих, які щоденно допомагали зберегти життя наших захисників. Проте війна ввійшла у звичку, й активних помічників залишилося менше.

До БУГу звернувся військовий, який у свої вихідні приєднується до роботи в організації. Він повідомив, що Крилам матері катастрофічно не вистачає рук.

Одиниці володимирчанок постійно невпинно плетуть сітки та “кікімори” цілих 8 років, стільки ж без вихідних приходять це робити з лютого та березня. Людей, які регулярно працюють, менше 20-ти.

Переселенці, мами, сестри, дочки, тати та самі ж солдати, у вільний від служби час, рятують життя наших побратимів. Вони допомагаючи їм замаскуватися від ворога.

На відео “плетарка” з досвідом Олена Свиридова показує, як робити потрібні вузли. А також інші волонтери розповідають про свій вклад.

Тканину для сіток постачає маскувальний батальйон з Києва, підприємець з Володимира Григорій Мороз, а також небайдужі містяни приносять свій непотрібний одяг кольорів хакі. Коли матеріалів не вистачає – фарбують білизну з натуральних тканин.

За п’ять місяців помічницям захисників вдалося виготовити приблизно чотири квадратних кілометри маскувальної сітки. На 20 метрів маскувального “мережива” йде приблизно 16-17 метрів квадратних тканини.

Діана Сергіївна та всі плетарі організації закликають людей не бути байдужими та приєднатися до спільної роботи, яка допомагає нашим бійцям залишатися замаскованими від ворожих ударів.

Ті, що своїми крилами любові захищають наших воїнів, працюють щоденно з 11:00 до 17:00. Потрібні руки та час всіх бажаючих володимирчан. Приходьте.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок