<

Крісла діляться – з людьми не рахуються. Ґвалт навколо котелень у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:52 | 9.09.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарі 4

Більше години депутати міської ради приділили виступам та вмовлянням представників комунального підприємства «Теплокомуненерго» які з плакатами «Зупиніть прихватизацію!» увійшли до сесійної зали.

Претензії – все ті ж “Ми проти незаконної “прихватизації” комунального майна, виділення землі під нові котельні, хоча не проти інвестора, але такого, який за людей дбатиме”. Претендент на вкладення грошей, присутній на сесії, каже, що візьме усіх спеціалістів на роботу, нікого скорочувати не треба – працівники потрібні як в комунальних, так і в приватних структурах.

Правда, у власника, який вкалдатиме кошти є вимоги – працювати, а не відбувати повинну у робочий час, не вживати в котельнях спиртного та ряд інших. Якщо люди відповідають цьому – відповідно, їхнім робочим місцям нічого не загрожує.

Головний інженер підприємства, що наробило такого шуму у місті, Ярослав Жук звинуватив владу у бездіяльності та заходився шкодувати працівників, які можливо колись втратять роботу – а це ж сім’ї, діти і т.д.

Відповів на ці звинувачення заступник міського голови Микола Веремчук. Він зазначив, що питання залучення приватної фірми до надання послуг з теплопостачання, а також водопостачання, поставало час від часу і в минулих роках, але пропозиції та умови були невигідні, тому міська влада на них не пристала. Йшлося, зокрема, не лише про скорочення чисельності, а про повну ліквідацію комунального підприємства.

В оренду планується передати лише нерентабельну котельню на Устилузькій, 29-К та вивести з експлуатації три котельні, які розташовані у підвалах житлових будинків на вулиці Ковельській 103, 12 та Князя Василька, 3. Для цього, за кошти інвестора, є можливість збудувати нові, енергоощадні блочно-модульні котельні поблизу цих будинків.

До того ж, інвестор подав розрахунки, відповідно до яких пообіцяв здешевити вартість тепла для населення в межах 20-30%.

Не зважаючи на те, що у своїх виступах депутати з різних фракцій, як ніколи, були одностайними, запевняючи, що проблему потрібно розв’язувати уже зараз, Ярослав Жук та його однопартійці з місцевої організації «Самопомочі» – Костянтин Зінкевич і Олексій Панасюк, які відповідно до оприлюднених цією політсилою списків, усі троє планують поборотись за місця депутатів міської ради наступного скликання, наполягали, щоб питання виділення земельних ділянок під будівництво блочних котелень було знято з порядку денного цієї сесії, та….розглядалось уже новообраним складом ради. До цього ж закликали і представники руху «Народний контроль», які приїхали на сесію з Луцька, –Михайло Шелеп та Павло Данильчук.

Проте, міські депутати мали свою думку. Віра Чайковська констатувала прикрий факт, що без модернізації підприємство теплопостачання довго не протягне, адже уже є збитковим, а після масового встановлення лічильників населенням та підприємцями, крах «Теплокомуненегро» незворотній. Василь Сусік запевняв, що землі потрібно виділити уже негайно, але без прив’язки до конкретної підрядної організації, яка будуватиме котельні, а далі конкурсна комісія визначить найкращу пропозицію серед інвесторів. Депутат облради Валентин Вірковський теж намагався апелювати до здорового глузду колективу підприємства, стверджуючи, що не мітингами, а пошуком ефективних рішень потрібно розвязувати проблеми. «Найлегше прийти з протягнутою рукою до міської ради. Але вже не перший рік керівництво підприємства спонукають до запровадження нових технологій, енергозбереження, залучення інвестицій – на жаль, безуспішно. Гнати в шию таке керівництво!», – сказав він.

Пригадали депутати і те, що величезну суму (близько 800 тисяч гривень) виділили підприємству на встановлення побудинкових лічильників, але протягом літа роботи ці не проведено. «Бо це їм самим невигідно!», – резюмувала Віра Чайковська, яка навела цифри: як підприємець, вона за однакові площі сплачує по лічильнику 3 тисячі гривень на місяць, без лічильника – 12 тисяч, і цей факт красномовно свідчить про те, чому саме підприємство свідомо гальмує процес встановлення засобів обліку тепла.

Але всі крапки над «І» розставив депутат Руслан Мороз. Він нагадав, як років півтора тому поставало питання встановлення індивідуальних котлів у багатоквартирних будинках, і міські депутати таку практику не підтримали, знову ж таки, підтримуючи у першу чергу КП «Теплокомуненерго». Але сьогодні, проаналізувавши заробітні плати керівництва підприємства, депутат запропонував: за ці кошти жителям зазначених будинків провести індивідуальне опалення.

Суми, які назвав пан Мороз у якості заробітних плат того ж таки головного інженера та ще кількох осіб з адміністрації (не простих робітників) підприємства, вражають – їх справді б вистачило на придбання двоконтурних котлів для багатьох родин. Це стало переломним моментом у ході сесії, адже усі в залі розуміли, що чоловік, який збурив увесь трудовий колектив, фактично бореться лише за свою зарплату, що втричі вища середньої по місту.

Петро Саганюк поставив на голосування питання про те, чи відкладати на потім процес модернізації котелень, одним з елементів якого є виділення землі під будівництво споруд, та більшість депутатів вирішили, голосувати дане питання.

Отже, на 46-й сесії питання про виділення землі більшістю депутатських голосів було затверджене.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA




коментарів: 4
  1. Цi горе-кандидати не можуть навiть прикрити свое бажання дерибанити землю пiсля виборiв.

  2. “Правда, у власника, який вкалдатиме кошти є вимоги – працювати, а не відбувати повинну у робочий час, не вживати в котельнях спиртного та ряд інших. Якщо люди відповідають цьому – відповідно, їхнім робочим місцям нічого не загрожує” – що за дурня? Як завжди, Буг меганепрофесійний. Ця стаття може зійти за допис блогора, але аж ніяк журналіста, який відверто висловлює свої оціночні судження! Необ’єктивно та непрофесійно!! І вже за доброю традицією, купа помилок в тексті(((

  3. А я чув,що коли в одного підлеглого Жука син попав в полон до сепарів і тривалий час не могли його обміняти,то той “колорадський жук” не пустив батька поїхати і нарешті забрати сина!!!!то такі люди мають іти в депутати?він не переживає ні за кого, тільки за свою користь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця