<

Кредиторська заборгованість та виконання бюджету – основні теми наради у голови облдержадміністрації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:45 | 8.06.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Голова обласної державної адміністрації на щопонеділковій нараді наголосив усім очільникам райдержадміністрацій на особливому контролі питань, пов’язаних із вчасним погашенням кредиторської заборгованості. А також озвучив, що близько 140 сільських рад області не виконали свої бюджети за підсумками 5-ти місяців поточного року.

Що стосується Володимир-Волинського району, то кредиторська заборгованість тут складає 488 тисяч гривень за природний газ. Боржники – школи району.

Така ситуація склалася у зв’язку із тим, що освітня субвенція, яка надходить із державного бюджету, чомусь розраховувалася Міністерством фінансів так, що червневий транш не покриє усю суму, необхідну для виплати відпускних усім вчителям району.

Тому, на виконання листа, що надійшов на місця із Кабінету Міністрів України,  управління фінансів райдержадміністрації, кошти державної субвенції, передбачені на оплату енергоносіїв, у червні використає для оплати фонду заробітної плати. А ось липневий транш піде на погашення боргу за енергоносії.

У місті Володимирі-Волинському склалася така ж ситуація. Тому на сьогодні борг управління освіти перед Теплокомуненерго становить 394 тисячі гривень. Ця ситуація також виправиться у липні, – обіцяють фінансисти.

У районі лише в одній сільській раді не виконаний бюджет за результатами 5-ти місяців поточного року. Це бюджет Льотничанської сільської ради. Близько 40 тисяч гривень, запланованих отримати з акцизного збору  із заправної станції “Укр-Петроль” не надійшли у бюджет сільради. Як розповіла начальник управління фінансів Володимир-Волинської РДА Олена Бондарук, на даний момент це питання фіскальними органами передано до суду. У планах – вирівняти виконання бюджету до кінця року.

Натомість перевиконанням у 1 млн 300-400 тисяч гривень порадував район бюджет міста Устилуга. “У них не малий і бюджетний план – 2,5 млн. грн. А тут ще майже 1,4 мільйона перевиконання”, – розповіла начальник фінуправління.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа