<

Красуня БУГу: педагог-хореограф з Володимира Оленка Чорна

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:23 | 23.02.2021 / Володимир, Таблоїд / /
Перегляди
110
/ Коментарі відсутні

Рубрика «Красуня БУГу» знайомить читачів із 22-річною уродженкою Володимира-Волинського: Оленка Чорна – педагог-хореограф, тренер з розтяжки, в дитинстві займалася художньою гімнастикою.

Оленка вже кілька років проживає у Львові. Народилась у Володимирі-Волинському та проживала до 17 років у селі Льотниче. Навчалась я у Володимир-Волинському НВК 3, де і займалась у секції художньої гімнастики.

“Із самого ранку я йшла до школи, де проводила більшу половину дня, а далі відразу на тренування до самого вечора. Практично не було вільного часу, щоб проводити його зі своїми друзями, саме тому їх було одиниці. Весь свій час я присвячувала спорту, я ним жила, хоча були такі моменти коли здавалось, що ти вже просто не виживеш, але я далі любила цю справу і пишалась тим, що я роблю”, – розповідає красуня.

Дівчина мала багато перемог на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, нею пишались, захоплювались і ставили в приклад іншим. Та як говорить Оленка, мало хто знав, якою ціною їй все давалось. Вона розповіла історію із одного свого виступу, після якого завершила займатися художньою гімнастикою.

…все та ж дівчинка, яка кружляє зі стрічкою в руці.

“Тільки близькі люди бачили справжню сторону медалі: сльози, біль, знесилення. Всі бачили красиву, талановиту дівчинку, чудовий виступ, купа овацій, а далі для всіх все закінчувалось, крім мене, для мене все тільки починалось. За лаштунками все по-іншому. Страшна біль після виступу, німіють ноги, ти вже не можеш нічого робити, але згадуєш той запал в очах глядачів і розумієш, що це все не дарма.

Був момент, коли хвороба моїх ніг прогресувала і саме в момент виступу я відчула страшну біль. Тоді розуміла, що завершити виступ не зможу, бо просто впаду. В той момент попереду мене стояв мій тренер, моя мама, я подивилась на неї і вона все зрозуміла і показала мені, щоб я все зробила до кінця, що я сильна і все зможу. І зі сльозами на очах я завершила виступ.

Ніхто нічого не помітив, всі бачила красивий танець та хороше виконання елементів, а я всередині вже розуміла, що це мій останній виступ. Так і завершилась моя кар’єра гімнастки, хоча в глибині душі, я все та ж дівчинка, яка кружляє зі стрічкою в руці”, – розповіла Оленка.

Коли вона зрозуміла, що в художню гімнастику більше ніколи не повернеться – почала танцювати. Танець – це її особистий психолог. В ньому красуня може сказати те, що в житті не наважується.

“В танці ти виражаєш свої глибинні емоції, ти показуєш своє «я». Танець лікує і я це знаю. І не важливо чи ти танцюєш вдома перед дзеркалом, чи в душі, чи в залі. Головне це те, що ти довіряєш своєму тілу і прислухаєшся до нього. Існує навіть така терапія, як танцювальна арт-терапія, по якій я писала свою магістерську роботу, тому з впевненістю можу сказати, що танець – краще психолога”.

Оленка знає, що наш організм працює на нас безперервно і не потрібно прикладати для того великих зусиль, все що він від нас вимагає – це корисного пального: хороша їжа та правильна фізична активність.

“Не нехтуйте цим і ви побачите результат. Саме це правило я стараюсь донести до всіх своїх учнів”.

Працює красуня я у Львові, в творчій студії танцю, вокалу та кіно. За спеціальністю – хореограф.

“Я кайфую від роботи з дітьми, адже вони нас теж можуть багато чому навчати. Кайфую від того, що допомагаю людям відчувати своє тіло, ставати впевненими в собі, бути в бажаній формі, а саме головне бути здоровим, адже я навчаю і даю людям правильне фізичне навантаження, яке їм необхідне”.

Зараз дівчина захопилась темою здорового руху та здорового тіла. Вона працює з людьми, які мають незначні відхилення у поставі і учні показують шалені результати. Оленка допомагає людям розвивати мобільність та стабільність їхніх суглобів, гнучкість тіла, вміння контролювати своє тіло у русі.

Красуня планує і далі розвиватись та більш детально вивчати анатомію, фізіологію, біохімію та біомеханіку руху, що дуже важливо для спеціалістів, які працюють над рухом. І всім тренерам, початківцям та вже досвідченим педагогам радить повернутись до цих матеріалів, адже це та основна база, на якій ґрунтується здоровий рух та здорове тіло.

“Мені дуже пощастило, що в свій час я пройшла неймовірну школу життя, після якої я знаю ціну абсолютно всьому і ціную те, що маю. Будьте вдячні кожному дню, який дає вам безліч можливостей, море емоцій, новий досвід, спілкування з людьми. В мене все ще тільки починається. Я розпочинаю новий етап свого життя, де здоров‘я та любов до себе понад усе.

Вірте в себе і пробуйте. Навіть якщо спочатку важко та не виходить, не опускайте руки ніколи. Вам вже дана велика можливість – жити. Так живіть, творіть і звертайтесь до свого тіла з любов’ю та вдячністю.

Підбірка світлин з інстаграм-сторінки дівчини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця