<

Кожна ОТГ регіону Прибужжя має напрацювати інфраструктурну карту і визначити пріоритети

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:10 | 17.02.2018 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Кожна ОТГ має напрацювати інфраструктурну карту, в якій зазначать весь перелік робіт із вирішення ключових проблем. Таку пропозицію озвучив народний депутат Ігор Гузь під час спілкування з активом громад, працюючи в окрузі. Зустрічі відбулися у Зимнівській, Зарічанській, Устилузькій та Оваднівській ОТГ.

Обранець насамперед поінформував, що подібні зустрічі запланував з активом усіх 12-ти об‘єднаних територіальних громад: представники апарату ОТГ, депутатський корпус, працівники установ та громадські активісти.

«Спільно сплануємо роботу в 2018 році. Узгоджуємо, яка допомога потрібна від моєї команди, фіксуємо пропозиції та ключові проблеми. Є взаєморозуміння і буде результат. Я намагаюся працювати без політики», – підкреслив він.

З огляду на те, що депутат системно переймається життям у громадах і після децентралізаційних процесів, до нього постійно звертаються з проханням вирішити навіть найдрібніші проблеми. Це – поганий стан доріг, відсутність пасажирських перевезень, повернення колгоспних лісів, занепад в аграрній галузі, комп’ютеризація шкіл, відсутність комфортних парт у школах, борги за електроенергію, податкове навантаження.

Найбільш гостра дискусія була навколо теми з передачі земель для ОТГ, які знаходяться за межами населених пунктів.

«Уряд прийняв правильне рішення, хоча із запізненням у три роки. У цьому році земля має бути передана. Для кожної громади визначили місяць, коли відбудеться передача у користування цієї землі», – зауважив обранець.

На Волині йдеться про передачу до 30 тисяч гектарів землі для усіх 40 ОТГ Волині.

До слова, згідно з графіком уряду, передача земель для вищезазначених громад відбудеться: у Зимнівській ОТГ – в червні, Оваднівській – в липні, в Устилузькій – у вересні, у Зарічанській ОТГ – у травні.

Нардеп поінформував громаду, що Володимир-Волинський район цього року матиме суттєве оновлення дорожньої інфраструктури. Зокрема, у планах – завершити благоустрій дороги за напрямком Луцьк-Володимир, яку торік збудували за «митні» кошти. Це: освітлення, автобусні зупинки тощо.

Ремонт ще однієї ділянки дороги за напрямком Володимир-Волинський – Устилуг має профінансувати польська сторона. Трасу від Володимира до Нововолинська планують капітально відремонтувати. Також у перелік об’єктів, ремонт яких фінансуватиметься з держбюджету, увійшли: напрямки Овадне-Красностав, Вощатин-Ласків-Суходоли, Лудин-Дарницьке.

Голова Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик просив підтримки у депутата щодо реалізації проектів з освітлення населених пунктів.

Устилузький голова ОТГ Віктор Поліщук попросив сприяння у ремонті місцевої школи, орієнтовна вартість сягає 1, 4 мільйона гривень. Розширення школа вкрай потребує, бо деякі діти змушені замість навчальних класів вчитися у приміщенні музею.

У свою чергу, голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка розповів, що громада чекає, коли у них буде амбулаторія сімейного типу. Адже давно відомо, що їхній населений пункт є у переліку об’єктів, які модернізуватимуть за кошти Світового банку.

Для жителів Оваднівської ОТГ наразі найбільш актуальна тема – зберегти оваднівський професійний ліцей, де наразі опанують робітничі професії 350 вихованців з усієї області.

«Моя команда продовжує динамічно роботу в окрузі. Має бути ефективна співпраця з ОТГ. Темпів не збавляємо. Мої пріоритетні напрямки в роботі, це – спортивні проекти: футбольні поля та дитячі майданчики, рекреаційні зони. Чи, наприклад, відкриття додаткових груп в дошкільних закладах, бо це важливо. Діти – це наше майбутнє…І загартування молоді – теж не менш важливо. Наразі формуємо перелік на фінансування з держбюджету, від вас – готовий чути пропозиції та критику», – додав обранець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця