<

“Коштів на опалення Володимир-Волинського коледжу не вистачає навіть на місяць” – Олександр Коновалюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:00 | 6.11.2015 / Володимир /
Перегляди
8
/ коментарі 3

Опалювальний сезон офіційно розпочатий 15-го жовтня, а у Володимир-Волинському агротехнічному коледжі ще досі, станом на 6-те листопада, не отоплюється. Директор коледжу, Олександр Коновалюк, роз’яснив проблему. 

“Проблема полягає в тому, що ми цього року були підпорядковані Міністерству аграрної політики та продовольства України. І бюджетні пропозиції на 2015 рік складалось цим міністерством. Минулого року забрали в нас кошти за жовтень-листопад-грудень, і,  відповідно, на цей рік заклали мізерні кошти. В кінці грудня будемо знати ситуацію на 2016 рік. Але треба сподіватись, що Міносвіти буде фінансувати краще. Тепер ми бачимо заробітну плату, зараз у студентів немає затримок із виплатою стипендій.

У зв’язку з тим, що коштів, виділених нам, дуже мало, ми у складній ситуації. У нас по бюджету на газ потрібно – приблизно 38 тис грн, ми маємо лише 6 тис. На опалення для коледжу ми маємо 67 тисяч грн при ціні 1 гігакалорії, а нам треба 45 гігакалорій в місяць. Це буде коштувати 78 тис. Коштів на опалення коледжу не вистачає навіть на місяць, тому ми змушені економити, поки є плюсова температура. В гуртожитку почали трошки опалювати, але я боюсь того, ми витратимо все, що маємо, і коли вдарять морози – не буде чим опалювати. Фінансує з державного бюджету тільки казначейство, яке не пропустить жодної копійки, вище тої суми, яка зазначена в бюджетному паспорті. Міносвіти обіцяло нам збільшити фінансування на енергоносії, але це на словах…

Гуртожитки опалюються від газової котельні, грошей на оплату ми маємо лише на одну добу. Студенти, які живуть в гуртожитку, користуються енергообігрівачами, не забороняємо студентам користуватися, лише просимо, щоб не включали всі підряд. Гуртожитки радянські. В кожній кімнаті було передбачено лише 2 лампочки. Навіть розеток не було. Розетки поставили ми. Проводка була розрахована лише на лампочки і, допустимо, на телевізор. На сьогодні, найпотужнішим споживачем є обігрівач, холодильник, мікрохвильова піч. І коли вмикають у всіх кімнатах одночасно, тут же усе вибиває. В кожній кімнаті калорифери, 2-3 ноутбуки, мобільні телефони і йде навантаження. Просимо студентів користуватись обігрівачами у визначений для них час, аби не перевантажувати систему.”




коментарів: 3
  1. З свого карману заплати,немало набрали разом з Ковальчук літом при вступі?

  2. уточніть , шановна Людмило. так.як в коледжі є багато Ковальчуків і не всі причетні до тих слів .які ви зазначуєте у Вашому коментарі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок