<

Коронавірус, обвал будинку, будівництво доріг, енергоефективність: Ярослав Матвійчук відповів на важливі питання життя Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:40 | 7.10.2021 / Володимир / , /
Перегляди
1066
/ Коментарі відсутні

Перший заступник міського голови Володимира та депутат Волинської обласної ради Ярослав Матвійчук у студії «БУГу» розповів чи наближається Володимир до «червоної» зони карантину, що робити з обвалом будинку на Ковельській, яка подальша процедура перейменування міста, які ремонтні роботи проводяться та багато іншого.

Одним з найактуальніших питань сьогодення є зростання кількості захворювань на коронавірус в Україні та й Володимирі. Як зазначив Ярослав Матвійчук, ситуація у громаді є складною, на сьогодні більше 400 осіб активно хворіють на COVID-19. На жаль, з цієї хвилі пандемії, із вересня місяця від коронавірусу у Володимирі померли 12 людей.

«У лікарні Володимира «під киснем» знаходяться 95 осіб, з них 95% – не вакциновані», – розповів Матвійчук.

Основним засобом проти пандемії є вакцинація. Вже понад 10 тисяч мешканців міста отримали щеплення. Тому, заступник міського голови закликає мешканців вакцинуватися від ковіду, адже у ТМО є в наявності вакцини всіх виробників. А також дотримуватись карантинних заходів, щоб уникнути “червоної” зони карантину.

Що стосується лікарні, то вона повністю готова. Там передбачені 120 ліжкомісць для хворих на коронавірус, проте 90 з них, уже фактично зайняті. Як резервні лікарні – передбачені у Нововолинську та Іваничах.

Ще одним питанням “на часі” є перейменування Володимира-Волинського. Після прийняття відповідного рішення на сесії міської ради цей процес переходить на обласний та державний рівень. Саме питання повернення місту історичної назви буде прийматися Верховною Радою.

Щодо зміни документів, то вже неодноразово мешканцям наголошували, що цього робити одразу не потрібно буде.

“До нас у місто приїжджав ректор переяславського університету, один з основних ініціаторів перейменування Переяслава-Хмельницького у Переяслав. Він розповів, що у нього в паспорті ось уже два роки досі написане місто Переяслав-Хмельницький і ніяких не зручностей не виникало”, – поділився перший заступник мера.

Що стосується будинку по вулиці Ковельській, який обвалився 30-го вересня. Його від’єднали від усіх комунікацій, рятувальники стверджували, що є загроза обвалу стіни, тому вирішили тимчасово перекрити рух вулицею.

“Надіємось, що власник оперативно проведе аварійно-відновлювальні роботи і це приміщення, оскільки воно є історичною пам’яткою, буде відновлене”, – зауважив Матвійчук.

Після цих робіт і укріплення приміщення, можна буде думати про відкриття руху для водіїв на вулиці Ковельській.

Також говорили із першим заступником про впровадження проєктів енергоефективності, оновлення житлового фонду, ремонт стадіону та доріг у місті й громаді, створення спортивного ліцею. Ярослав Матвійчук висловився на рахунок того, чи є доцільним співіснування районних рад та адміністрацій. Говорили про роботу в бюджетній обласній комісії та реалізовані завдання на посаді депутата Волинської обласної ради. А також, як посадовцю вдається поєднувати щільний графік з відпочинком і чи лишається час на родину.

Більше дивіться у відеоінтерв’ю з першим заступник міського голови Володимира та депутатом Волинської обласної ради Ярославом Матвійчуком.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа