<

Команда туристичного промотуру Via Regia Ukraine побувала у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:53 | 16.09.2021 / Володимир / , /
Перегляди
685
/ Коментарі відсутні

11-го вересня, у рамках всеукраїнського промотуру по новому туристичному маршруту, до Володимира завітала команда Via Regia Ukraine.

Для членів команди, серед яких: професійні українські відеографи, фотографи та блогери-мандрівники, провели цікаву екскурсію містом та його околицями наукові співробітники історичного музею ім. О. Дверницького, повідомляють на сайті міста.

Як зазначають, проєкт “Via Regia Ukraine” – культурний та туристичний маршрут Ради Європи в Україні, що реалізується в межах партнерської програми “Культура. Туризм. Регіони”.

Історичний музей ім. О. Дверницького у Володимирі від самого початку створення Via Regia Ukraine є учасником цього культурного проекту та куратором нашого міста на рівні України та Європи.

Гості спершу відвідали відомого на Волині скульптора Олега Дубинчука, який перетворив свій дім та обійстя на справжній музей зі скульптурами з дерева. Завершився день прогулянкою нічним центром міста. А вже наступного дня з самого ранку директор історичного музею Володимир Стемковський разом із науковою співробітницею Ганною Доскоч знайомили команду промотуру з історією нашого Княжого міста.

Зокрема, відвідали унікальну церкву – ротонду Св. Василя, яка за легендою була побудована за одну добу, побували на території пам’ятки археології національного значення – земляних валах 10-го століття.

Далі відвідали перлину сакральної архітектури, найдавніший храм Волині – Кафедральний Собор Успіння Пресвятої Богородиці та піднялися на дзвіницю, аби послухати чарівні звуки дзвонів.  

Після цього маршрут екскурсії пролягав біля таємничих мурів Домініканського монастиря, костелу Св. Йоакима та Анни, церкви Св. Миколая та Св. Йосафата. Побували також у таємничих підземеллях Собору Різдва Христового. На завершення екскурсії відвідали ДОТ поблизу села Тростянка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер