<

Команда школярів та вчителів з Володимира спробує реалізувати власний екологічний проєкт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:48 | 16.09.2021 / Володимир / , , , , /
Перегляди
1319
/ Коментарі відсутні

Учні та вчителі школи №5 з Володимира можуть спробувати реалізувати свій екологічний проєкт за підтримки міжнародної організації. Наразі триває навчальний курс, участь у якому беруть десятки учнів та вчителів. Працюють разом в одній команді, спілкуються та напрацьовують ідеї.

Навчання, в яких беруть участь вчителі та учні, організовані міжнародною організаціє з міграції, яка співпрацює з понад 155 країнами. МОМ дає життя різним проєктам, в котрий і вдалося потрапити володимирчанам.

Журналісти БУГу поцікавилися, що дає школі та громаді участь молоді у проєкті про екологічну безпеку «Долучайся, взаємодій, створюй: молодь за розвиток згуртованих і сталих громад».

Зазначимо, що наразі всього у проєкті беруть участь 24 людини, це як старшокласники, так і педагоги. Окрім знань про можливості покращення екології, на тренінгах також розповідають, як створювати власні проєкти.

Про деталі проєкту розповіли асистент вчителя молодших класів Тетяна Бортнік та учні 10-го класу Марія Ряба, Андрій Дячук та Артур Салуха.

— Чим вас зацікавив цей екологічний проєкт?

Наша школа взагалі активна до багатьох проєктів, тому вирішили “чому б і ні”, подали на конкурс, пройшли. Із серпня ми слухаємо лекції про екологічну систему і маємо на меті започаткувати свій екологічний проєкт.

— Чи перейшли ви на сторону екологічної продукції після прослуханих лецій?

Так, я перестала ходити в цирки та зоопарки, користуюся шопером, замість поліетиленових пакетів та п’ю з металевої трубочки.

— Що цікавого ви дізналися?

Ми слухаємо тренінг протягом шести годин з перервами, це хоч і довго, але цікаво тим, що викладачі з нами взаємодіють. Багато фактів почули про мікропластик та як він потрапляє в організм людини.

— Що це дасть для розвитку школи?

Ми хочемо створити паркову розважальну зону для дітей на подвір’ї школи. На тренінгах ми побачити, якими цікавими деталями її можна урізноманітними і тепер плануємо змайструвати озеленений лабіринт.

Створення проєкту розраховане на сім місяців. Весною ми подамо його на розгляд до бюджету участі і надіємося отримати підтримку міської влади для його реалізації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок