<

Команда Ігоря Гузя презентувала платформу «Новий Володимир»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:12 | 11.07.2020 / Володимир / /
Перегляди
42
/ 1 коментар

11-го липня у Володимирі-Волинському народний депутат України Ігор Гузь разом з командою презентували платформу для розвитку міста «Новий Володимир». Журналісти інтернет-видання «БУГ» зробили вибірку основних тем, що обговорювали протягом даного заходу.

«Ми згідні прийняти ініціативу, адже хочемо бачити місто сучасним та розвиненим.»

Форум, на якому відбулась презентація, проводився для активних жителів міста та району, які зацікавлені у розвитку Володимира та роблять свій внесок у цю справу. Адже, як зазначила модератор зустрічі Катерина Музичук: «Люди разом здатні творити дива. Ми хочемо і будемо це робити!». https://www.facebook.com/Guz.Igor/videos/311422943372391/

«Не треба боятись вчитись, переймати здобутки в успішних міст»

Свій виступ Ігор Гузь розпочав з розповіді про поїздки команди у такі міста як Мукачево, Луцьк та Тернопіль, де мали можливість поспілкуватись з представниками влади, яка наважилась працювати по-новому для того, аби забезпечити постійний розвиток та кращий рівень життя для мешканців. Зазначив, що інформація, яку вдалось почерпнути, була корисною та надихнула усіх на нові звершення.

«Наша команда розуміє, що 25 жовтня місто оновиться, буде новий міський голова. Ми ж сподіваємось бути своєрідним «містком» для комунікації активної громади з міською владою. Якщо є якісь бар’єри – це ні до чого не приведе. Ми спробуємо поетапно прибрати усі перешкоди на шляху до відкритої комунікації.»

Гузь наголосив, що діалог повинен відбуватись за певним налагодженим механізмом, а не за принципом «влада зробить все, що скажуть люди з мегафоном». Постійна комунікація, обговорення ідей, підтримка зі сторони влади ініціатив громади – над забезпеченням реалізації такого механізму працюватиме команда.

«Якщо люди бачитимуть, що їх чують, їхню думку поважають та враховують – вони будуть натхненні.»

«Візію повинна створювати громада»

Очевидно, що з листопада повинне відбутись повне перезавантаження усіх інституцій міста. Нардеп зазначив, що на цьому етапі важливо визначитись з тим, ким ми (місто, громада) є, яким бачимо місто, в чому особливість та унікальність Володимира серед інших міст. При цьому зауважив, що у міста з такою давньою історією, яке має свої традиції не повинно бути з цим проблем.

«Актуальне питання для володимирчан, яке давно обговорюють, – повернення історичної назви»

«Дуже важливо наразі усім замислитись і дати остаточну відповідь: місто повинно мати назву Володимир-Волинський чи Володимир і крапка? Рішення про перейменування приймає Верховна Рада. Такий процес нещодавно пройшов Переяслав-Хмельницький, я слідкував за цим, там нічого важкого нема. Тому вважаю, що одним з наших першочергових завдань буде прийняття остаточного рішення щодо перейменування. І у цьому випадку я прикладу максимум зусиль, щоб Володимир-Волинський став Володимиром.»

«Перші сто днів нової влади будуть вирішальними, інакше «Новий Володимир» не побудувати»

Ігор Гузь вважає, що нова влада зможе отримати якісь позитивні результати лише якщо не буде асоціюватись з корупцією чи підозрами щодо неї.

«Ми – команда, яка хоче створити «Новий Володимир», – дуже серйозно підходимо до цього питання, бо розуміємо, що без подолання корупції умісті нічого не буде. Перші сто днів нової влади будуть вирішальні, інакше «Новий Володимир» не побудувати», – зазначив Гузь.

«Без залучення інвестицій ми просто ходитимемо по колу»

Ще одне дуже важливе питання – питання інвестицій.

«На жаль, не всі розуміють, що ефективне управління – це не тільки коли в тебе є великий бюджет і ти гарно адмініструєш ці кошти. Якщо у місті Володимирі-Волинському за нової влади не буде графіку інвестицій – нічого нового не буде, бо будь-яка ініціатива впиратиметься в просте: де ресурс?

Кожен, умовно кажучи, мільйон інвестицій – це податки у бюджет, а якщо нова влада в Володимирі не вирішить питання покрокового залучення інвестицій у місто – вважайте, що ми ходимо по колу. Рух вперед – це додаткові ресурси.»

«Колгосп показав свою неефективність. Вільна конкуренція керує світом»

Під час відвідин міст України для перейняття успішного досвіду команда цікавилась у представників влади їхньою думкою щодо ролі приватного бізнесу у розвитку їхніх населених пунктів. Загальна думка – місто має максимально віддати певні інструменти приватному бізнесу.

«Якщо в Тернополі 20 обслуговуючих компаній ЖКГ і нема державної, то у влади «вільні руки», можна думати про щось важливіше, а не про «покошено чи ні?». Ті питання, які може втілювати і таким чином допомагати місту приватник, – треба віддати і створити умови для здорової конкуренції.

Колгосп уже показав свою неефективність. Вільна конкуренція керує світом.»

Новий Володимир – туристично привабливе місто

Ще з зими у команди було кілька засідань в рамках підготовки, на яких неодноразово піднімали питання туристичної привабливості Володимира-Волинського, адже те, що у місто з такою яскравою історією щорічно приїжджає лиш кілька сотень туристів, свідчить про критично низький рівень розвитку даної сфери.

Ігор Гузь зазначив, що це питання є на часі, адже чим більша кількість туристів у місті – тим більше надходжень у бюджет. Тим паче, що, порівняно з Нововолинськом, у Володимирі є значно більше переваг в цьому плані. За приклад можна взяти місто Львів, в якому за 10 років кількість туристів збільшилась у рази.

«Ми повинні змінити ситуацію, як це зробили свого часу у Львові. Для цього потрібно змінити менеджмент, змінити підходи.

Має бути стратегія, бо поки що турист не зацікавлений у тому, щоб приїхати у Володимир, – у такому вигляді, в якому є місто, воно його не дуже цікавить. Потрібно не боятись і вкладати кошти в туристичну інфраструктуру.»

«Смарагдове» місто: Володимир може надихати містян і заманювати туристів

«На моє глибоке переконання, місто Володимир повинно вкладати кошти не просто в озелення, а в перетворення його на смарагдове, де нема навіть клаптика території без зелені», – так розпочав нардеп обговорення питань, що є важливими як для володимирчан зокрема, так і для всього світу,  – питання озеленення та екологічних забруднень.

За словами Гузя, хоч Володимир-Волинський – досить «зелене» місто у плані кількості насаджень, проте варто працювати над тим, щоб усі потенційні зелені зони були в належному вигляді.

«Таке місто буде надихати містян, туристів, – переконаний Ігор Гузь. – У мене є мотивація допомогти у цьому питанні, бо мені це цікаво як громадянину.»

Щодо екології, то, хоч ситуація у нас краща порівняно з сусіднім містом, та все ж проблемні питання є.

«Принцип простий: будь-яке підприємство повинне працювати, але піклуватись про екологію потрібно в першу чергу.

Варто запитати в кожного великого підприємця: скільки заробили за цей рік і скільки при цьому ви вклали в екологію?

Діалог простий: ми всім раді, всім «відкриваємо ворота», але так, щоб все було в нормі не лише на папері, а й насправді, по всім стандартам.»

Комунікація влади з громадою, доступність та інклюзивність середовища, інфраструктура та перспективи для молоді – серед питань, над якими працює команда «Новий Володимир»

Також до слова були запрошені представники команди «Новий Володимир», які розповіли про проблеми, які є не менш актуальними для громади міста. Так, Катерина Музичук підняла у своєму виступі питання комунікації влади з жителями міста, точніше – її відсутності, у чому неодноразово переконувалась за час роботи журналістом. Дуже часто мешканці звертаються до ЗМІ для висвітлення певних проблемних питань, що їх турбують, адже влада не чує або ж ігнорує їхні прохання.

Андрій Гнатюк, який активно працює над вдосконаленням міста, використовуючи для цього різноманітні засоби, як і пишучи проєкти для подання на «Громадський бюджет», так і облаштовуючи за свій кошт територію загального користування неподалік будинку, зазначив, що ніколи інвестор не прийде в занедбане місто. Саме тому важливо не забувати про розвиток інфраструктури, роблячи це на постійній основі, якісно та послідовно.

Про те, що роботи повинні виконуватись якісно, зазначила також Олена Кандиба, яка підняла питання доступності Володимира-Волинського для усіх мешканців міста. Маючи чіткий перелік усіх проблемних в цьому плані питань, озвучила їх та приблизний план дій, а саме – на що варто звернути увагу в першу чергу, аби покращити життя для усіх мешканців вже найближчим часом.

Співзасновниця ГО «Креатив Студіо» Олена Омелюх розповіла своє бачення нового Володимира: створені можливості для розвитку та самореалізації молоді. Для цього, за її словами, потрібно створити молодіжний центр, який співпрацюватиме з новою владою. Головне – створити максимально комфортні умови для молоді, аби вона не виїжджала з міста, а мала як реалізувати себе тут.

Завершуючи форум, організатори висловили сподівання, що люди, які дізнаються про платформу для розвитку «Новий Володимир», – повірять і підтримають їх. Натомість вони будуть ініціювати, допомагати, рухати та створювати, аби забезпечити найкраще майбутнє для Володимира-Волинського.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця