<

Колядники водили Маланку, а депутати – суперечки через зміни до бюджету на сесії районної ради Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:58 | 16.01.2016 / Володимир / , , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

15-го січня відбулася третя сесія депутатів районної ради Володимира-Волинського. Основним питанням та каменем спотикання стали зміни до бюджету ради.

Перша сесія депутатів райради у 2016-му році розпочалася із гостин колядників та театралізованого дійства – водіння маланки, від працівників районного будинку культури. Після коляд, настанов та побажань депутати приступили до виконання своїх обов’язків передбачених регламентом сесії.

DSCN7564

Найбільше суперечок та гострої полеміки виникло при розгляді питання внесення змін до бюджету району на 2016-й рік. Прийняття змін до бюджету стали нагальними, так як із 1-го січня 2016-го року об’єднанні територіальні громади Устилуг та Зимне набирають повноважень на рівні міст обласного значення.

Однак у фінансових відносинах із районом залишається співфінансування установ, якими користуються жителі об’єднаних громад. Так, із бюджету громади виділяється субвенція до районного бюджету на фінансування наступних установ:

  • районного будинку культури
  • районного будинку школяра
  • методичного кабінету районного відділу освіти
  • дитяча спортивна школа
  • школа естетичного виховання у місті Устилуг
  • централізована бібліотечна система
  • компенсаційні виплати громадянам, які надають тимчасові соціальні послуги
  • центр по наданню соціальних послуг

Депутатка від ВО “Свобода” Ганна Фурман озвучила, що освітянська комісія не погоджується із запропонованими  змінами, так як вони стосуються сфери освіти. Також, пані Ганна запропонувала доповідачці оголосити суми, які Устилузька та Зимнівсько об’єднані територіальні громади не додали на співфінансування.

“Устилузька об’єднана громада зменшила показник субвенції на 390 тисяч гривень, а Зимнівська на 155-ть тисяч. На суму зменшення від громад ми зменшили суму видатків із районного бюджету на ці установи співфінансування. Це видатки на оплату праці на оплату праці, а не на функціонування установ. Якщо ж по видаткам на оплаті праці, то це не є загрозливі суми, єдине по медот. кабінету це 3-х місячний фонд зарплати. Але сьогодні ми лише починаємо бюджетний рік, всі захищенні статті у нас забезпечені, а внести зміни до бюджету ми можемо на протязі року.” – поінформувала Олена Бондарук, начальник управління фінансів райдержадміністрації.

У підсумку обговорення проект рішення змін до районного бюджету на 2016-й рік був прийнятий 27-ма голосами депутатів.

Отож, районний бюджет після третьої сесії депутатів ради виглядає наступним чином:

  • доходи районного бюджету у сумі понад 105,2 мільйони гривень, у тому числі доходи загального фонду районного бюджету 104,1 мільйони гривень, доходи спеціального фонду районного бюджету  1,05 мільйон гривень;
  • видатки районного бюджету за головними розпорядниками коштів районного бюджету та тимчасовою класифікацією видатків і кредитування місцевих бюджетів у сумі 105,1 мільйон гривень, у тому числі  видатки загального фонду районного бюджету понад 104 мільйони гривень, видатки спеціального фонду районного бюджету 1,1 мільйони гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок