<

Коли запрацює реабілітаційний центр, добудують об’єкти та про бюджет прийнятий депутатами Володимир-Волинської міської ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:18 | 24.12.2016 / Володимир / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Основним завданням тринадцятої позачергової сесії, котра відбулася 23-го грудня, було прийняти бюджет Володимира-Волинського на 2017-й рік. Однак, в частині “Депутатські запити” були підняті питання початку функціонування у місті реабілітаційного центру, добудови об’єктів, виконання програми “Безпечне місто”, діяльність теплокомуненерго та встановлення загальнобудинкових лічильників тепла.

Питання встановлення загальнобудинкових теплових лічильників, традиційно, озвучив депутат Ярослав Жук, котрий працює головним інжинером теплокомуненерго. Ярослав Жук повідомив, що на його думку лічильники встановлюють хаотично і при виконанні робіт не бачить ніяких обгрунтованих підходів. Суть проблеми, депутат пояснив в тому, що лічильник не економить тепланосіїв, а лише показує точні дані. Тому Жук запропонував створити робочу групу із фахівців, яка б розробила б положення і план встановлення теплових загальнобудинкових лічильників.

Депутат Руслан Мороз після заслуховування запиту Ярослава Жука, звернувся з питанням “Чи такий запит є правильним?” до директорки теплокомуненерго Ганни Рубанової. Пані Рубанова повідомила, що наразі підприємство самостійно працює в цьому напрямку.

Обговорення підсумував Валентин Вірковський: ” Це я правильно зрозумів? Це доручено головному інженеру підприємства, а головний інженер  доручає начальнику управління ЖКГ… Я правильно розумію?”. Тоді ж частина однопартійців наголосили, щов сесійній залі Ярослав Жук присутній як депутат міської ради, а не головний інженер теплокомуненерго.

Наступне питання підняв також депутат від фракції “Самопоміч” Олег Венгер, який поставив питання меру Володимира-Волинського Петру Саганюку.

“За останні 5-6 місяців робоча комісія по формуванню бюджету провела ряд зустрічей з головними розпорядниками коштів. За підсумками, бачимо, що з 2015-2016 років залишились об’єкти інфраструктури, комунальної власності, на яких розпочате будівництво, а також такі де є документація і ще не розпочали будуватися. Це моє запитання до Петра Даниловича (мер Саганюк – ред.): чи будуть в 2017-му році добудовані об’єкти, які планувалися у 2015-2016 роках? Чому я таке питаю? Тому, що при формуванні бюджету ми бачимо пріорітетність об’єктів інша.” – запитав Олег Венгер.

Петро Саганюк відразу ж відповів, що з міського бюджету були виділені кошти і якщо вони не використані, то перейдуть в наступний бюджетний рік і об’єкти будуть добудовані. Для прикладу Саганюк навів ремонт вулиці Стефанівської, де роботи не можуть завершити через погодні умови. Також мер Володимира-Волинського повідомив, що є доручення правоохороним органам перевірити всі об’єкти, котрі будуться та використання коштів по них.

Валентин  Вірковський подав запит щодо прискорення виконання рішення сесії міської ради “Про створення реабілітаційного центру дітей-інвалідів. Депутат розповів, що наразі мають лише рішення котре повинні виконувати, ряд пунктів, які не реалізовані.

“З точки зору відповідальнихза це осіб, то говорили починати з директора. Тут конкурс не відбувся, значить директора немає. Все зависло. Пройшло 5 місяців з моменту прийняття рішення. По виконанню рішення сесії ми маємо лише положення “Про центр соціальної реабілітації”. Хоча десь узгоджене питання приміщення.  Я так розумію, що є відповідальна особа, є управління праці та соціальоного захисту, яке зобов’язане захищати і десь власне ініціювати цей процес. Для прикладу, сесією доручено двом управлінням: одним передати, а іншим прийняти в оперативне управління приміщення де має знаходитись центр. Що це не можна зробити без директора? Разом з тим, прийняте рішення про створення центру, то можна було б замовити ПКД на роботи, котрі повинні бути проведені в цьому приміщенні.” – зазначив депутат Вірковський.

Про програму “Безпечне місто” питання підняв голова фракції “УКРОП” Сергій Радкевич. Зокрема, пан Радкевич заперечив, що депутати рішенням сесії хочуть ліквідувати її.  Депутат запевнив, що заходи котрі не завершили у 2016-му році продовжать в 2017. Цю позицію підтримав начальник управління ЖКГ Віктор Фіщук, та додав що Програма від самого початку розраховувалась на два роки, в проекті бюджету на 2017-й рік закладені 100 тисяч на виготовлення проекту.

Також Сергій Радкевич звернувся із питанням, чому при реконструкції освітлення не врахувавли положень Програми і не поклали необхідну комунікацію під землю.

Основне ж питання позачергової сесії – прийняття бюджету Володимира-Волинського на 2017-й рік. Після короткотривалого обговорення та уточнюючих питань, депутати проголосували “за”. Проти виступив Ярослав Жук, повідомив, що не голосуватиме, адже проект бюджету варто ще доопрацювати. Депутат Руслан Мороз, лише уточнив чи враховано було, що мінімальна заробна плата зросте.

Бюджет Володимира-Волинського на 2017-й рік становитиме близько 300 мільйонів гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця