<

Клуб журналістики “Медіаплатформа” на грант Корпусу Миру (США) відкрили у володимир-волинській гімназії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:34 | 12.03.2016 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Волонтер Корпусу Миру зі Сполучених Штатів Америки Джейк МакГрю написав грант, який дав змогу Володимир-Волинській гімназії імені Олександра Цинкаловського започаткувати учнівський журналістський клуб.  “Медіаплатформа” наразі займається виключно створенням відеосюжетів, однак у планах – відновлення власної газети та різнопланова співпраця із місцевими ЗМІ.

13-ро учнів 8-10-х класів свідомо обрали не простий шлях – займатися журналістикою, писати на соціально важливі теми, співпрацювати із громадою міста. Клуб журналістики, започаткований у гімназії, має на меті створити громадський молодіжний інформаційний центр, який представлятиме інтереси школярів, підвищити інтелектуальний рівень молоді міста, сприяти налагодженню контактів членів громади з молоддю для вільного обміну ідеями та інші.

“Медіаплатформа” існує із початку грудня 2015-го року. За цей час учні відвідали 8-м тренінгів, зняли та змонтували 6-ть відеороликів. Тематика сюжетів – екологічні проблеми міста та охорона довкілля, використання природних ресурсів та енергозбереженню, заняття сучасної молоді в позаурочний час, свідома молодь проти модних гаджетів та інші.

“Ми дуже вдячні усім, хто допомагає нам у нашій діяльності. Особливо, вчителям іноземних мов, зарубіжної літератури, інформатики. В нас робота – командна: одні пишуть сценарій, інші – роблять відеозйомку, брати Заголи монтують. Ми хочемо донести громадськості важливість тих чи інших проблемних питань суспільства, показати ставлення молодих людей до проблем сьогодення”, – зазначила учасниця клубу Анастасія Головач.

На відкриття клубу прибули представники влади міста та менеджер Корпусу Миру Тетяна Поліщук. У вітальному слові пані Тетяна зазначила, що Клуб журналістики – один із найуспішніших проектів, заснованих на кошти цієї організації. Менеджер Корпусу побажала учням гімназії розвитку, залучення до участі у проекті дітей з інших навчальних закладів міста та, з часом, вийти на обласний рівень.

Директор гімназії Олександр Романюк розповів присутнім, що влітку при оздоровчому таборі планується сформувати цілий загін журналістів. Діти робитимуть матеріали, а також передаватимуть свої навички молодшим учням. Окрім того, пан Романюк запропонував місцевим ЗМІ різнопланову співпрацю із Клубом журналістики.

Приємним подарунком для присутніх стали музичні вітання у виконанні викладачів та учнів навчального закладу. Контрабас, саксофони та фортепіано стали фінальним акордом заходу.

IMG_2871
IMG_2873
IMG_2875
IMG_2876
IMG_2883
IMG_2884
IMG_2887




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер