<

Кілька десятків церков у Володимирському районі досі в УПЦ МП: БУГ розробив карту парафій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:16 | 24.08.2022 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / , , /
Перегляди
9118
/ коментарі 3

БУГ публікує карту храмів ПЦУ та УПЦ МП району та тих, які за кілька останніх років перейшли до Православної Церкви України. Усе для того, аби побачити загальну картину та зрозуміти, скільки московських храмів лишилося на землі району.

Інформація щодо переходів була розкидана на різних порталах, новинних сайтах та неструктурована. Тож, довелося попрацювати, аби все зібрати докупи.

За переходами церков району до ПЦУ БУГ слідкує ще з 2019-го року, коли з отриманням Томосу багато парафій вирішили все ж прийти у лоно Православної Церкви України.

Процес переходів з часом затих, але знову активізувався після агресії Росії у лютому 2022 року. За цей час десятки парафій на Волині вирішили покинути церкву, яка керувалася з Москви.

До слова, в останні місяці процес переходів з УПЦ МП до ПЦУ сповільнився. Усе через Собор УПЦ МП, де Онуфрій нібито заявив про розрив з москвою. Цим кроком вдалося “зависнути в повітрі” та скормити парафіянам байку про українську церкву.

Карту парафій Володимирського району в хорошій якості можна завантажити за посиланням.

Якщо ви маєте зауваження, нову інформацію або побачили помилку, просимо повідомити поштою bugorgua@gmail.com, зазначивши у листі тему “карта церков”.




коментарів: 3
  1. Все залежить від людських громад і від агітації ,в цих селах поки що перемагає кацаський сатанізм .

  2. Краще йдіть захищати Україну. Усі православні підтримують Україну в цій війні і більшість з них на передовій….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок