<

Кілька акцентів 5-ї сесії депутатів міськради Володимира-Волинського: суперечки, вимоги та прийняті рішення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:54 | 11.02.2016 / Володимир / , , /
Перегляди
4
/ коментарів 9

5-ту сесію депутатів Володимир-Волинської міської ради вже дехто охрестив “найтривалішою”, “найскандальнішою”. І це зрозуміло чому. На розгляд винесли 32 питання, серед яких кілька нашумівших проектів у соціальних мережах. Засідання тривало понад 4 години, оголошувалася перерва та навіть до зали заходила поліція.

Факт того, що сесія не виявиться простою став зрозумілим після появи у залі представників Народного контролю. Луцькі активісти приїхали спостерігати, як голосуватимуть депутати за рішення по забудові в історичній частині міста. Проте, перед розглядом цього проекту рішення, перший заступник міського голови Олег Свідерський озвучив, що заявники відкликали клопотання.

IMG_0864

Важливим для підприємців міста було обговорення зміни податкової ставки на нерухоме майно. Нагадаємо, що попередньо, представники політичних партій та підприємці збиралися та обговорювали це питання за круглим столом. Але при розгляді даного проекту внесли певні корективи.

Так, Олег Венгер (партія “Самопоміч”) запропонував для підприємців: 1% (юридичним особам) та 0,2% (фізична особа-підприємець), а для житлового приміщення громадян 0,5% (раніше був 1%). За таку пропозицію проголосували депутати.

Найбільш гострим було обговорення питань, що стосувалися підприємства “Володимир-Волинськтеплокомуненерго”. Одним із проектів рішень передбачалося збільшення статутного капіталу підприємства майже на 2 мільйони гривень.

Категорично проти даного проекту виступив головний інженер підприємства Ярослав Жук та переконував депутатів не голосувати за це рішення.

В ході обговорення даного проекту, пану Жуку міський голова задав низ питань: “Чому 4 котельні працюють без дозволу на пуск?”, “Чому не виконує розпорядження міського голови тимчасово виконувати обов’язки директора теплокомуненерго”.

Як виявила, що Ярослав Жук дотримується свого слова та очолить комунальне підприємство тільки після того, як у Володимирі-Волинському зміниться міський голова. Про це він сказав перед депутатами на сесії та Петру Саганюку особисто.

Ще одним не менш важливим рішенням депутатів міської ради було “Звернення депутатів міськради до Верховної Ради України”. Суть звернення полягає у тому, аби розглянути питання відставки уряду під керівництвом Арсенія Яценюка за підсумками року його діяльності за провальну соціально – економічну політику, захист інтересів олігархів, небажання боротися з корупцією. Депутати проголосували одноголосно.

Також, у ході сесійного засідання депутати створили дві контролюючі комісії. Перша – тимчасова контрольна комісія, поштовхом до створення був скандал навколо м’ясорубок, ціни та потужності даного устаткування. Друга ж комісія повинна буде розібратися у проблемах теплокомуненерго.

Та на завершення, представник ГО “Захисник” пан Тичинський подав запит, щоб перевірити депутата міської ради – Олега Тимосевича. Зі слів, активіста, депутат мав судимість за побиття солдата строкової служби, ніби то вибив щелепу.

За інформацією, що надали інсайдерські джерела журналістам інтернет-видання “БУГ”, Олег Тимосевич був судимий по статті 424 ККУ, але судимість погашена з 2003-го по 2005-й рік. Пан Тимосевич отримав певне обмеження і сплачував штраф по місцю служби.




коментарів: 9
  1. А чого Тимосевич, коли виправдовується, цитує не статтю закону а депутата Мороза?

  2. Який ГО “Активіст” просить перевірити Тимосевича Олега????? Ви чо там???? ГО “Захисник”!!!!

  3. А як дружньо запінились Тимосевич і Мороз, що то всьо херня-можна і челюсті вивертати і депутатом бути, навіть головою комісії. Отака х..ня малята!

  4. Яка травля Жука!Боидко слухати!Контора бумажки накатала-гниди!Вже давно куплені Саганюком!Знайте,якби не Жук,котельні були б продані ще влітку!!!!Чере саме цю невдачу Саганюку прийшлось балотуватися і цього разу-не завершив справу,за яку вже заплатили!Економіст Ольга Кравчук-це ДУЖЕ близька родичка заступника директора,для якого свого часу навіть посяду придумали!5 бухгалтерів,3 економісти…,а де 3 мільйони подилися ніяций пес не знає!

    • Шо за брЕд!!!!! Яка травля Жука?То він бачу всі новини міста травить…Де не глянь,всюди він, все рішає…Рішало великий зробився…А чому він раніше таким активним не був?Видно “рильце теж в пушку”)А Ви якщо так добре все знаєте,то знайдіть зв”язок між економістом і заступником? В нас в місті багато однофамільців, то шо? Навіть Жукові “родичі” є) То корупція?А звідки інформація про кількість бух. і економістів?Ви напевно працюєте там,тому так яро захищаєте Жука і паскудите інших людей..Це Вам краси не додає, а навпаки..Де живете, там і кака…те! Раз такі “вумні”, то розкажіть разом з Жуком-“волонтером” де ж ті 3 мільйони поділися? Може пішли йому на зарплату чи Вам на премію, а?

  5. Не правда , не було одноголосно за відставку , це рішення популістичне і УКРОП НЕ ГОЛОСУВАВ…

  6. Такое ощущение что проблемы с предприятием начились в этом году, а 10 лет наз долг 2 ляма был пустяком , мне интересно почему не говорят правду для чего хотят сделать частные котельни в городе,и кто будет покрывать етот бизнес и что родственники?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок