<

Хата пана мера: напередодні виборів у Володимирі родина Саганюка побудувала особняк для «папи»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 23.10.2020 / Володимир / /
Перегляди
345
/ Коментарі відсутні

Напередодні місцевих виборів родина Володимир-Волинського міського голови Петра Саганюка під його чітким керівництвом завершила будівництво особняка у центрі міста.

Новий будинок знаходиться на вулиці Соборній з видом на культову споруду, визначну пам’ятку історії та архітектури – Успенський собор. Його побудували уже між двох інших будинків родини, що були тут раніше.

Відомо, що у будинку з червоної цегли на Сокальській, що межує з новеньким, проживав раніше сам мер. Два інші будинки, в тому числі і новенький, «записані» на членів родини.

Проте, як розповідають мешканці району, саме біля новенького особняка бачать останнім часом часто чинного міського голову. Розповідають, що він перебрався жити на нове місце.

Що ж до декларації Петра Саганюка, то вже кілька років він нічого нового, згідно документу, не придбав і не побудував, як і його дружина. Сам Петро Данилович, згідно з декларацією, взагалі не має у власності ніяких будинків.

Дружина Петра Даниловича вже давно володіє житловим будинком площею у 330,9 м.кв. та господарською спорудою у 77 кв.м.

Щодо об’єктів незавершеного будівництва мова у декларації не йде.

У 2020-му році за 2019-ий рік Саганюк задекларував 5 земельних ділянок загальною площею 32844 кв.м., які належать йому на правах приватної власності. Вся земля – у межах району. Є земельна ділянка площею в 1000 м.кв. в дружини Марії.

У власності мера 32 гектари землі. Щоб було зрозуміліше, давайте прикинемо скільки на цьому місці вміститься футбольних полів.

Так розмір мінімального і максимального поля коливається від 0,405 га до 1,08.

Тобто на землі мера може з легкістю вміститися аж 32 найбільних поля для футболу за міжнародними стандартами. До слова, площа головної спортивної споруди країни – НСК “Олімпійський” разом із полем, доріжками, трибунами і залами становить 16,88 га.

З 2011 року, як ідеться в декларації, у Саганюка і його дружини немає нових земельних ділянок, будинків чи автомобілів. Проте цього точно не можна сказати про членів його родини, яким здавати декларації не потрібно.

Чинний мер Володимира, ймовірно, взяв собі за практику записувати будинки на інших власників.

Переписувати власність та бізнес на членів родини – схема, відома українським чиновникам здавна. І, ймовірно, саме нею завдяки рокам на посаді навчився вдало і професійно користуватися мер Петро Саганюк.

Територія біля валів “подобається” родині Саганюка. Так тут роки тому побудували “Пузату хату”. Проте, не дивлячись на те, що знаходиться в центрі Володимира, цей бізнес переживає сьогодні не найкращі часи, як і земельна ділянка.

До слова, нагадаємо про скандал зі ще однією земельню ділянкою в цій же історичній частині міста та ім’ям Саганюка.

Вже кілька років чинний мер старається “просунути” на сесіях ще одну земельну ділянку під валами. Проте цього зробити поки що не вдалося через позицію активістів, певних депутатів та громадськості.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця