<

«Керівники ОТГ не усвідомили, що повинні працювати в комплексі», – Петро Саганюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 12.02.2019 / Володимир / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

12-го лютого на брифінгу із Петро Саганюком, мером Володимира-Волинського, підняли питання співпраці із головами об’єднаних територіальних громад. За словами Саганюка, необхідної співпраці із усіма ОТГ наразі немає.

“Каменем спотикання” стали питання фінансування медичної галузі і зокрема Володимир-Волинського ТМО. Міський голова Володимира-волинського висловив обурення, що більш капітальних видатків, за його словами, йдуть за кошт міського бюджету.

Додамо, що на черговій сесії, 26-го лютого, депутати повинні будуть розділити 18-ть мільйонів вільних залишків. Так, Саганюк зазначив, що один бюджетний запит від ТМО склав 5-ть мільйонів гривень.

“З керівниками ОТГ ми зустрічаємось часто, але не завжди питання залишаються вирішеними конструктивно. Я і мої заступники абсолютно відкриті для співпраці, але окремі очільники громад, певно, ще не зрозуміли, що їхні території нерозривно пов’язані з містом, і питання їх розвитку треба розглядати комплексно. Є такі галузі, де місто і громади мають, так би мовити, одну “кровоносну систему”. Державну субвенцію на медицину всі ОТГ перераховують нам – але це тільки заробітна плата лікарів. А ще ж треба платити молодшому медичному персоналу, робити ремонти, купувати обладнання. Всі ці видатки покриває міськбюджет. От днями головний лікар подав бюджетний запит на 5 мільйонів гривень – це і рентгенапарат, і ремонт вантажного ліфта, відділень. Якби хоч якусь частину від цієї потреби фінансували ОТГ, адже вони платоспроможні, а лікарня обслуговує всіх жителів – як міста, так і ОТГ”, – наголосив Петро Саганюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер